Απόφαση βόβμα της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου
Βόμβα για χιλιάδες συμβασιούχους -Τους ζητούν να επιστρέψουν τους μισθούς
Κοινωνία
12/05/2017 | 11:00

Να επιστρέψουν τους μισθούς που έλαβαν για το διάστημα που παράνομα παρατάθηκε η σύμβαση τους θα κληθούν χιλιάδες συμβασιούχοι των ΟΤΑ μετά την δημοσίευση της απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες , έκρινε αντισυνταγματικές τις παρατάσεις των επίμαχων συμβάσεων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου, σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, αποφάσισε ομόφωνα ότι οι παρατάσεις των συμβάσεων και η μονιμοποίηση των συμβασιούχων των ΟΤΑ είναι αντισυνταγματικές.

Αφορμή για να φτάσει το θέμα στο Ελεγκτικό Συνέδριο στάθηκε η έγκριση ή   όχι ενταλμάτων  πληρωμής συμβασιούχων Δήμου οι συμβάσεις των οποίων είχαν παραταθεί.  Έτσι, η  Ολομέλεια με πλειοψηφία 17 – 14 , σύμφωνα με πληροφορίες, αποφάνθηκε ότι τα επίμαχα εντάλματα πληρωμών των συμβασιούχων  δεν μπορούν να εγκριθούν συμπληρώνοντας , μάλιστα, πως οι συμβασιούχοι πρέπει να επιστρέψουν τους μισθούς που έλαβαν όλο το διάστημα της παράτασης των συμβάσεων τους.

Συγκεκριμένα, το Ανώτατο Δημοσιονομικό Δικαστήριο με βάση των όσων έχουν διατυπωθει στις διασκέψεις είναι αντίθετο στη δυνατότητα παράτασεων στις συμβάσεις των συμβασιούχων των ΟΤΑ που είχαν προβλεφθεί με πρόσφατους νόμους, (επί υπουργίας Γιώργου Κατρούγκαλου) και θεωρεί απαγορευτικη την πληρωμή τους για όσο χρόνο, οι συμβάσεις τους παρατάθηκαν παράνομα.

Επιπλέον, η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου φαίνεται να καταλήγει στο ότι δεν μπορούν καν να πληρωθούν, όσοι συμβασιούχοι, παρείχαν έργο με παράταση, έστω για ένα χρόνο, των συμβάσεών τους, κατά παράβαση του Συντάγματος.

Οι συμβασιούχοι-εργαζόμενοι των ΟΤΑ υποχρεούνται να επιστρέψουν όσα χρήματα έλαβαν από το χρόνο παράτασης των συμβάσεων τους!

Προηγήθηκε απόφαση του Α κλιμακίου του Α τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Το Α΄ Κλιμάκιο αποφάνθηκε ότι οι επίμαχες συμβάσεις δεν μπορούν να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου, λόγω των συνταγματικών δεσμεύσεων και κατά συνέπεια οι παρατάσεις είναι αντισυνταγματικές. Κατά συνέπεια, το Α΄ Κλιμάκιο με την δημοσίευση της απόφασης της Ολομέλειας θα ξεκινήσει τους ατομικούς καταλογισμούς στους συμβασιούχους των ΟΤΑ, προκειμένου να επιστρέψουν τους μισθούς που παράνομα έλαβαν.Η δημοσίευση της απόφασης αναμένεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Οι σύμβουλοι του Ελεγκτικού Συνεδρίου υπογράμμισαν ότι το Σύνταγμα απαγορεύει ρητά, τόσο τις παρατάσεις των εν λόγω συμβάσεων όσο και τις μονιμοποιήσεις των επί συμβάσει υπαλλήλων κλείνοντας, όπως εκτιμούν νομικοί κύκλοι,  την… πόρτα σε χιλιάδες συμβασιούχους των οποίων οι συμβάσεις είχαν παραταθεί με πρόσφατους νόμους επί υπουργίας Γιώργου Κατρούγκαλου.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer