Συγκλονιστικές εικόνες
Βίντεο: Καρέ καρέ ο απεγκλωβισμός του τουρίστα στην Άσσο
Κοινωνία
28/06/2017 | 20:56

Με επιτυχία στέφθηκε η επιχείρηση απεγκλωβισμού του τουρίστα που έκανε πεζοπορία σε δύσβατη περιοχή στην Άσσο, αφού το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυρικού (τύπου S70B, Aegean Hawk) που έφτασε από την Αθήνα κατάφερε να τον απεγκλωβίσει.

Ο τουρίστας, αφού του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες, μεταφέρθηκε στο αεροδρόμιο  Κεφαλονιάς και στη συνέχεια με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Η στιγμή του απεγκλωβισμού

Για το συγκεκριμένο θέμα εξέδωσε ανακοίνωση το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού που όπως επισημαίνει, απογευματινές ώρες Τετάρτης 28 Ιουνίου 2017, μετά από αίτημα του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ), ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού (τύπου S70B, Aegean Hawk), στο οποίο επέβαινε και διασώστης από τη Διοίκηση Υποβρύχιων Καταστροφών (ΔΥΚ), απεγκλώβισε δύο άτομα (έναν Πολωνό ορειβάτη και έναν Έλληνα διασώστη) από δύσβατη κρημνώδη πλαγιά στην Άσσο ν. Κεφαλονιάς. Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο αεροδρόμιο Κεφαλονιάς, όπου και παρελήφθησαν από το ΕΚΑΒ.

Το ekefalonia.gr εξασφάλισε αποκλειστικά πλάνα από το σημείο διάσωσης και τις αγωνιώδεις προσπάθειες απεγκλωβισμού του Πολωνού τουρίστα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer