Συνάντηση στο λιμενικό σώμα
Βικτώρια Αλεξανδράτου (ΝΔ): Να επαναλειτουργήσει αυτόνομα ο λιμενικός σταθμός Ληξουρίου
Πολιτική
28/06/2019 | 19:40

Σε συνέχεια της επίσκεψής μου στο λιμενικό σώμα Κεφαλληνίας, συνάντησα την λιμενάρχη  Παναγιώτα Κολοβού. Με μεγάλη μου χαρά διαπίστωσα ότι πρόκειται για ένα ικανότατο στέλεχος, η οποία επιλέχθει με αξιοκρατικά κριτήρια.

Η συνεργασία μας στα πλαίσια της Ευρωπαικής Ένωσης με την Ιταλία λειτουργεί άψογα μέσω του Οργανισμού Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής FRONTEX. H Ιταλία έχει συμβάλει σημαντικά στην φύλαξη των ακτογραμμών με ένα σκάφος από τον Μάιο, το οποίο εκτελεί από κοινού με τα Ελληνικά σκάφη εναλλάξ περιπολίες στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Κεφαλονιάς.

Παρ’ όλες τις ελλείψεις σε προσωπικό, η συνεργασία με την Ιταλική Guardia di Finanza είναι υποδειγματική και δεν έχει καταγραφεί κανένα κρούσμα πνιγμού ή λαθρομετανάστευσης.

Θέλουμε να καλέσουμε τους πάντες και κυρίως τους θεσμικούς φορείς του τόπου να συντονίσουν τις ενέργειές τους προκειμένου να επαναλειτουργήσει ο λιμενικός σταθμός του Ληξουρίου. Είμαστε αισιόδοξοι ότι στα πλαίσια της αλλαγής των δήμων αυτό θα είναι εφικτό

Η επαναλειτουργία του λιμενικού σταθμού Ληξουρίου είναι σημαντική διότι πρέπει να υπάρχει λιμενικό σκάφος στο Ληξούρι, όχι μόνο για την φύλαξη των συνόρων, αλλά και για να βρίσκεται  στην διάθεση των πολιτών. Η Κεφαλονιά είναι ένα μεγάλο νησί το οποίο δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί μόνο από τις υποδομές του νοσοκομείου του Αργοστολίου.

Πρέπει οι Κεφαλονίτες και οι τουρίστες που βρίσκονται στο Ληξούρι και στις γύρω περιοχές να αισθάνονται ασφαλής. Πρέπει να αναπτύξουμε την περιφέρεια και να δώσουμε στους κατοίκους του Ληξουρίου, την ασφάλεια που δικαιούνται. Για την ζωή τους και την σωματική τους ακεραιότητα, τα παιδιά τους και τις οικογένειές τους.

Σε ένα κράτος δικαίου, η ασφάλεια των πολιτών είναι προτεραιότητα. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της κάλπης της 7ης Ιουλίου, δεσμεύομαι να επαναλειτουργήσει αυτόνομα ο λιμενικός σταθμός του Ληξουρίου, για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των κατοίκων της Παλλικής χερσονήσου.Ακόμα και στην περίπτωση που δεν εγκριθούν τα απαραίτητα κονδύλια, έχω ήδη μεριμνήσει ώστε να αγορασθεί το απαραίτητο σκάφος με χορηγία των μεγάλων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Κεφαλονιά.

 

Βικτώρια Αλεξανδράτου
Υποψήφια Βουλευτής Κεφαλονιάς | Ιθάκης

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer