
Βελτιωμένη παρουσιάζεται η εικόνα της πυρκαγιάς που ξέσπασε τα ξημερώματα της Τρίτης (12/8) στην περιοχή Λαγκάδα της Κεφαλονιάς, η οποία ξύπνησε τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής Αργοστολίου, Φαρακλάδων και Διλινάτων.
Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 03:00 και σύμφωνα με την Πυροσβεστική καίει χαμηλή και δασική βλάστηση. Από την πρώτη στιγμή, οι πυροσβεστικές δυνάμεις τέθηκαν σε πλήρη ετοιμότητα, ενώ οι Αρχές κάλεσαν τους πολίτες να ακολουθήσουν πιστά τις οδηγίες ασφαλείας.
Δύο φορές ήχησε το μήνυμα του 112, προειδοποιώντας τους κατοίκους για τον κίνδυνο και δίνοντας σαφείς οδηγίες απομάκρυνσης και προστασίας.
Στη μάχη με τις φλόγες έχουν ριχτεί και τα δύο εναέρια αεροσκάφη που επιχειρούν στην περιοχή, ενισχύοντας τις επίγειες δυνάμεις και συμβάλλοντας καθοριστικά στην προσπάθεια κατάσβεσης.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι προσπάθειες των πυροσβεστών έχουν αποδώσει και η εικόνα στο μέτωπο της φωτιάς εμφανίζεται σαφώς καλύτερη, χωρίς όμως να υπάρχει περιθώριο εφησυχασμού.



