Για καλό σκοπο
Βάζει νέους στόχους ο Γιώργος Ποταμιάνος -Το παράτολμο σχέδιο που έχει στα «σκαριά» [εικόνες]
Κοινωνία
02/11/2019 | 10:54

Γράφει ο Παναγής Φωκάς

 

Ο Γιώργος Ποταμιάνος ξαναχτυπά! Ξεκινά ένα ακόμη μεγάλο ταξίδι, αυτή τη φορά εντός της Ελλάδας, αφού σχεδιάζει να ενώσει το Αιγαίο με το Ιόνιο. Ο σύγχρονος Οδυσσέας, έτσι τον αποκαλούν πλέον φίλοι και γνωστοί, θα έχει αφετηρία τη νήσο Σάμο και τερματισμό την Κεφαλονιά μας, περνώντας από νησί σε νησί αλλά και διασχίζοντας την διώρυγα της Κορίνθου με μοναδικό του «όπλο» το μικρό καγιάκ!

Το παράτολμο σχέδιο του Γιώργου Ποταμιάνου

Ο Γιώργος Ποταμιάνος έγινε γνωστός, στο ευρύ κοινό, τον Σεπτέμβριο του 2013 όταν ταξίδεψε με το καγιάκ του από την Κεφαλονιά στην Βενετία. Με αυτή του την κίνηση ήθελε να προβάλει την επέτειο Μνήμης των 70 χρόνων από την τραγωδία της Μεραρχίας Acqui στην Κεφαλονιά, γιαυτό και ονομάστηκε «Paddling of Peace», ενώνοντας με συμβολικό τρόπο τις θάλασσες του Ιονίου και της Αδριατικής.

Αυτό ήταν μόνο η αρχή. Μέσα από έναν διαρκή αγώνα με τον ίδιο τους τον εαυτό, με δέος και σεβασμό απέναντι στην ανυπέρβλητη δύναμη του υγρού στοιχείου ο Γιώργος Ποταμιάνος συνέχισε ταξιδεύοντας το 2018 από την Κεφαλονιά στην Κωνσταντινούπολη με μοναδικό σκοπό να συγκεντρώσει χρήματα που θα δοθούν για την αγορά ιατρικού εξοπλισμού στο Νοσοκομείο Αργοστολίου αλλά και γενικότερα στον τομέα της Υγείας στην Κεφαλονιά.

Για τον ίδιο σκοπό άλλωστε, θα ξεκινήσει και η νέα του περιπέτεια. Να συγκεντρώσει χρήματα για το σύστημα υγείας στο νησί μας που καρκινοβατεί τα τελευταία χρόνια.

Το ekefalonia.gr  θα παρακολουθεί στενά τα νέα του παράτολμα σχέδια και θα είναι αρωγός σε κάθε του προσπάθεια.

Καλή επιτυχία Γιώργο!

eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ