Σκληρή επιστολή
Βάσω Βουτσινά για το Νοσοκομείο: Κύριε βουλευτά από παχιά λόγια χορτάσαμε
Κοινωνία
15/02/2021 | 12:39

Κύριε βουλευτή

με προσοχή άκουσα την παρέμβασή σας σε ραδιοφωνική εκπομπή , σχετικά με το Γ. Νοσοκομείο Κεφαλονιάς.

Λέω με προσοχή, γιατί νόμισα ότι αναφέρεστε στο νοσοκομείο του ίδιου νησιού αλλά …σε άλλη διάσταση.

Κύριε βουλευτή η πραγματικότητα που βιώνει το Γ. Νοσοκομείο δεν είναι αυτή που παρουσιάζετε.

Αρχίζω από τα προσωπικά σας επιτεύγματα :

1) ΜΕΘ :Στη μακρά περίοδο του κορονοιού η Κεφαλονιά έχασε ,<<δι ενεργειών >> σας και τη ΜΕΘ δωρεάς Βεργωτή αλλά μαζί έχασε και κάθε ελπίδα αυτή να λειτουργήσει , γεγονός που δεν σας ενοχλεί αφού για εσάς είναι άχρηστη <<αφού οι κεφαλονίτες διακομίζονται εκτός νησιού για λόγους εξειδίκευσης και όχι γιατί χρειάζονται ΜΕΘ..>>.Για αυτό και εσείς σκορπίσατε τη ΜΕΘ σε κομμάτια ανά την περιφέρεια, για να μην εξιχνιαστεί το <<έγκλημά >> σας απέναντι στους Κεφαλονίτες και Ιθακήσιους.

2) Πάλι <<δι’ ενεργειών>> σας , και κατά δήλωσή σας , κηρύχθηκε το νοσοκομείο άγονο τύπου Α , με συνέπεια να προστεθεί άλλο ένα σοβαρό εμπόδιο στην προσέλευση γιατρών.

Αναφορικά με τους γιατρούς , σας άκουσα στην ίδια ραδιοφωνική παρέμβαση να λέτε ότι προορίζετε την θέση διευθυντή της παθολογικής κλινικής σε << μεγάλο σε ηλικία και έμπειρο γιατρό>>, ξεχνώντας όμως να μας πείτε ότι οι καλοί και οι έμπειροι γιατροί εκδιώχθηκαν από το νοσοκομείο αλλά και από τη χώρα ,από τις πολιτικές των μνημονίων που και εσείς υπηρετείτε πιστά.

Όσο για τις μαζικές προκηρύξεις θέσεων για γιατρούς , τις ακούμε συνεχώς ,αλλά ενδιαφερόμενους γιατρούς για αυτές …ΟΥΔΕΙΣ.

Αντιλαμβάνομαι ότι η κατάσταση αυτή σας βολεύει γιατί δεν <<επιβαρύνεται>> η κυβέρνησή σας με << έξοδα >> προσλήψεων όπως οι μισθοί.

Κύριε βουλευτή που είναι ο επιβαλλόμενος εκσυγχρονισμός των ιατρικών μηχανημάτων του νοσοκομείου? χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού του <<εκσυγχρονισμού>> τα μηχανήματα του ακτινολογικού εργαστηρίου.

Κύριε βουλευτή πότε και που έγινε αποκατάσταση έστω και μίας ρωγμής από αυτές που προκλήθηκαν στο κτίριο του νοσοκομείου από τον σεισμό του 2014? εκτός και εάν θέλετε να παρουσιάσετε ως δικό σας έργο, αναβαθμίσεις και παρεμβάσεις που έγιναν από δωρεές Κεφαλονιτών , λόγου χάρη από τον <<Άγιο Λουκά Συμφερουπόλεως>>.

Να σας υπενθυμίσω δήλωση του τότε διοικητή Ζαφειρόπουλου (διορισμένου από την ΝΔ) , ο οποίος είχε μιλήσει για ηλεκτρομηχανολογική ωρολογιακή βόμβα στα υπόγεια του νοσοκομείου.

Ποιος και πότε την <<απασφάλισε>>?

Κύριε βουλευτή γνωρίζετε καλά ότι με προσλήψεις συμβασιακού χαρακτήρα, σε βάθος τριετίας δεν θα υπαρχει ο κρίσιμος αριθμός εργαζομένων ο οποίος θα εξασφαλίζει έστω και την υποτυπώδη λειτουργία του νοσοκομείου.

Αυτή είναι η μόνη πραγματικότητα.

Χάρη σκοπιμότητας, τα χειροκροτήματα, τα πομπώδη ευχαριστώ, οι υποσχέσεις για αναγνώριση βαρέων και ανθυγιεινών συνθηκών εργασίας , ακόμα και η υπόσχεση – η οποία δεν υλοποιήθηκε ποτέ – ταπεινού επιδόματος ως <<ευχαριστώ>> σε εμάς τους υγειονομικούς , ε! όλα αυτά θάβονται από εσάς αμέσως μόλις κάποιος από εμάς τους κατά τα άλλα << ήρωες>> μιλήσει για την πραγματικότητα , και χαρακτηρίζεται αμέσως από εσάς ως, λαϊκιστής, κομματικός, αντιπολιτευτικός, συντεχνιακός κλπ. κλπ.

Αντιλαμβάνομαι ότι έχετε αλλεργία στο δεύτερο συστατικό στοιχείο του κοινοβουλευτισμού του οποίου είστε τρόφιμος, που είναι ο αντίλογος. ‘Όμως πολλοί από εμάς δεν ανήκουμε σε κανένα κόμμα , απλά καταγράφουμε την πραγματικότητα και λέμε την αλήθεια , όπως επίσης διαπιστώνουμε ότι τα δικά σας <<όνειρα >> καταλήγουν για τους κεφαλονίτες …εφιάλτης

Κύριε βουλευτά από παχιά λόγια χορτάσαμε.

Υ.Γ. Σας περιμένω στο νοσοκομείο να μου δείξετε τον παράδεισο που διαλαλείτε , και εγώ σας υπόσχομαι να σας προσγειώσω στην πραγματικότητα την οποία βέβαια … γνωρίζετε πολύ καλά.

Βάσω Βουτσινά

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia