Βασίλης Κοκκόσης στον Ionian Galaxy: «Δουλεύαμε 6 μήνες για την επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου στην Κεφαλονιά» [ηχητικό]
 Ομογένεια
25/10/2023 | 22:29

Την ικανοποίηση του για την εξαιρετικά επιτυχημένη επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου εξέφρασε ο πρόεδρος του συλλόγου Κεφαλλήνων “ΑΙΝΟΣ” της Νέας Υόρκης Βασίλης Κοκκόσης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή των Ανδρέα Αρβανιτάκη και Βάνιας Σαμόλη στον Ionian Galaxy.

Ο κ. Κοκκόσης, ο οποίος μαζί με τον κ. Αθανασάτο από το εκκλησιαστικό συμβούλιο της εκκλησίας του Αγίου Γερασίμου της Νέας Υόρκης, υπήρξε ο πρωτεργάτης της ιστορικής αυτής επίσκεψης, τόνισε πως ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος εντυπωσιάστηκε από το νησί μας και τους κατοίκους του.

Ο Βασίλης Κοκκόσης με τους συντελεστές της εκπομπής Βάνια Σαμόλη και Αντρέα Αρβανιτάκη

Ιδιαίτερη συγκίνηση του προκάλεσε η προσπάθεια που γίνεται στα ευαγή ιδρύματα του νησιού μας, τα οποία η ομογένεια δια του συλλόγου ΑΙΝΟΣ έχει στηρίξει επανειλημμένως.

Δεν ήταν τυχαίο άλλωστε, πώς το πρώτο μέρος που ζήτησε να επισκεφθεί ήταν το Ορφανοτροφείο Κεφαλονιάς.

Αναφορικά με την επίσκεψη επισήμανε πως κάθε άλλο παρά εύκολη υπόθεση ήταν, καθότι υπήρχαν πολλές λεπτομέρειες και ζητήματα που έπρεπε να διευθετηθούν. Ωστόσο, όλα πήγαν καλά και η ιστορική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με επιτυχία.
Για τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ελπιδοφόρο, είπε πως είναι ένας εξαιρετικός και συνάμα απλός και προσιτός άνθρωπος.

Αναφορικά με τους συμπολίτες μας του εξωτερικού, ο κ. Κοκκόσης ξεκαθάρισε πως συνεχίζουν να τρέφουν άσβεστη αγάπη για τον τόπο τους και επιθυμούν να τον στηρίζουν και να τον τιμούν όπου και αν βρίσκονται. Χαρακτηριστικό αυτού είναι η διαρκής προσπάθεια αναβίωσης εθίμων από την Κεφαλλονίτικη παράδοση, ενώ ζωντανή παραμένει χάρη στη στήριξη των ομογενών μας η εκκλησία του Αγίου Γερασίμου, αλλά και συνολικά η ορθοδοξία σε όλα τα μήκη και πλάτη των ΗΠΑ.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο ηχητικό που ακολουθεί:

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer