Βασίλης Κοκκόσης: «Παλικάρι ο Παρίσης, τήρησε την υπόσχεση του»
 Ομογένεια
21/02/2024 | 16:54

Γράφει ο Νίκος Γιαννόπουλος

Ήταν επόμενο ότι η παραίτηση του Αλέξανδρου Παρίση από την ηγεσία της “Ισχυρής Κεφαλονιάς” θα σχολιαζόταν ποικιλοτρόπως, καθώς η παρουσία του τα τελευταία 15 χρόνια στα κοινά του τόπου μας ήταν ιδιαίτερα έντονη.

Αρκετοί ρωτούν ποιoς θα είναι ο επόμενος ηγέτης της παράταξης. Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν, ενώ κάποιοι πιστεύουν ότι ρόλο στα τοπικά δρώμενα θα μπορούσε να παίξει κι ο Πρόεδρος του “Αίνου” Νέας Υόρκης, ο κ. Βασίλης Κοκκόσης, ο οποίος το τελευταίο διάστημα δίνει όλο και περισσότερο το παρών στον τόπο καταγωγής του. Ο ίδιος ξεκαθάρισε τις προθέσεις του και είχε μόνο καλά λόγια να πει για τον Αλέξανδρο Παρίση:

-κ. Κοκκόση πως κρίνετε την παραίτηση Παρίση από την ηγεσία της “Ισχυρής Κεφαλονιάς”;

-“Πρώτα απ` όλα θέλω να πω ότι ο Αλέκος Παρίσης τήρησε την υπόσχεσή του και παραιτήθηκε αμέσως μετά τις εκλογές της ΠΕΔΙΝ. Ήταν ξεκάθαρος ότι θα αποχωρούσε από την ηγεσία της παράταξης και τήρησε τον λόγο του. Είναι γεγονός ότι θα λείψει πολύ”.

-Τι θα θέλατε να πείτε για την, περίπου, 15ετή παρουσία του Αντιπροέδρου της ΠΕΔΙΝ στα δημόσια αξιώματα;

-“Ο Αλέκος Παρίσης ήταν και είναι μεγάλο κεφάλαιο για την Κεφαλονιά μας. Εξαιρετικά φιλότιμος και συναισθηματικός άνθρωπος. Βοήθησε πολύ σε αρκετούς τομείς και εξακολουθεί να βοηθά. Οι δύο θητείες του στον Δήμο Κεφαλονιάς ήταν τέλειες. Ήταν μακράν ο καλύτερος Δήμαρχος. Επί των ημερών του το Αργοστόλι άλλαξε όψη κι έγινε ακόμα πιο όμορφο. Είχε οραματισθεί μία ωραιότερη Κεφαλονιά και τα κατάφερε. Και δεν το λέμε μόνο εμείς, αλλά και οι ξένοι που έρχονται πάλι και πάλι στο πανέμορφο νησί μας”.

ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΒΛΕΨΕΙΣ. ΕΙΜΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΟΣ

-Πολλοί πιστεύουν και σιγοψιθυρίζουν ότι θα θέλατε τον Δήμο του Αργοστολίου ή μία θέση στο Κοινοβούλιο. Τι θα τους απαντούσατε;

-“Είναι κάτι που δεν με ενδιαφέρει, κάτι που δεν με απασχολεί καν. Το είχα πει και πριν από τέσσερις μήνες το λέω και τώρα: Αγαπώ τον τόπο μου, θέλω να προοδεύει , είμαι κοντά, όμως μέχρι εκεί”.

-Τι πιστεύετε ότι θα πρέπει να γίνει με την “Ισχυρή Κεφαλονιά”;

-“Το κλίμα είναι εξαιρετικό, ενωτικό θα έλεγα. Θα πρέπει το συντομότερο να εκλέξουν το νέο αρχηγό της παράταξης, ο οποίος φυσικά θα έχει τη στήριξη τόσο τη δική μου , όσο και του Αλέκου του Παρίση. Η “Ισχυρή Κεφαλονιά” έχει κάποια ικανότατα και έμπειρα στελέχη και πιστεύω ότι θα παρθεί η ιδανικότερη απόφαση…”

-Ποιά είναι η γνώμη σας για όσα έγιναν σχετικά με το Δημοτικό Θέατρο;

-Αργοστόλι χωρίς το Δημοτικό Θέατρο “Ο Κέφαλος” δεν γίνεται. Ήταν κάτι που δεν το περίμενε κανείς. Κάτι πολύ λυπηρό. Το θέμα αυτό πήρε διαστάσεις όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ομογένεια… Θέλω να πιστεύω ότι θα βρεθεί κάποια ικανοποιητική λύση”.

ΕΞΩ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

-Όπως ίσως ξέρετε υπάρχει ένταση και στα Κεφαλονίτικα σωματεία της πρωτεύουσας…

-“Είμαι ενήμερος. Αυτά δεν πρέπει να γίνονται. Τα σωματεία αυτά πρέπει να είναι πολιτιστικού χαρακτήρα. Έξω ο κομματισμός και τα οικονομικά μικροσυμφέροντα. Προτεραιότητα στις πολιτιστικές εκδηλώσεις και στην αλληλοβοήθεια μεταξύ των μελών. Όταν μπαίνουν τα κομματικά σε αυτά τα σωματεία, το κλίμα χαλάει…”

-Φαίνεται, επίσης, ότι κάτι δεν πάει καλά στον χώρο του Αθλητισμού με τη ματαίωση των “ΒΕΡΓΩΤΕΙΩΝ 2024”

-“Είναι κάτι που γίνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά. Πολύ πικρό κι αυτό. Είχαν προηγηθεί, βέβαια, τα “ΤΡΙΤΣΕΙΑ”, που και αυτά σταμάτησαν πριν από λίγα χρόνια. Ελπίζω να βρεθούν λύσεις και να επανέλθουν αυτές οι ιστορικές για το νησί μας διοργανώσεις.

Εγώ από την πλευρά μου με τον “Αίνο” Νέας Υόρκης πρόκειται να στηρίξουμε μία σπουδαία αθλητική διοργάνωση τους προσεχείς μήνες”.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer