Συγχαρητήρια επιστολή από τους ομογενείς
Βασίλης Κοκκόσης για την υπουργοποίηση Διαμαντάρη: «Επιτέλους ένας Απόδημος για τον απόδημο Ελληνισμό»
 Ομογένεια
14/07/2019 | 09:56

Συγχαρητήρια επιστολή στον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Αντώνη Διαματάρη.

«Επιτέλους ένας Απόδημος για τον απόδημο Ελληνισμό».

Αξιότιμε κε Υφυπουργέ, Με την παρούσα επιστολή μου επιθυμώ καταρχήν να σας συγχαρώ για την ανάληψη των καθηκόντων σας ως Υφυπουργού Εξωτερικών, αρμόδιο  για τον Απόδημο Ελληνισμό και να σας ευχηθώ μια γόνιμη και επιτυχή θητεία.

Φίλε Αντώνη, η επιλογή του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη  στο πρόσωπο σου, μαρτυρά την καταξίωση σου στα δρώμενα του Απόδημου Ελληνισμού από την πολυετή και διαρκή πορεία σου.

Η πολύχρονη εκδοτική ενασχόληση σου με την παλαιότερη και εγκυρότερη ελληνική ομογενειακή εφημερίδα της Αμερικής σε έχει καταστήσει γνώστη των Ομογενειακών προβλημάτων και επιθυμιών όλου του Απόδημου Ελληνισμού.

Ο Απόδημος Ελληνισμός, σε όποιο μέρος της γης και να βρίσκεται, κάνει συνεχή αγώνα να διατηρηθεί, να καλλιεργήσει και να μεταλαμπαδεύσει  στους απογόνους του την ιδέα να παραμείνουν πιστοί στην καταγωγή τους και στα ελληνικά ιδεώδη. Δεν έχει βλέψεις από τη μητέρα πατρίδα του, και σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής του με κάθε τρόπο προσπαθεί  να την βοηθήσει.

Ωστόσο, επιθυμεί και αυτό περιμένω και περιμένουμε από σένα να ξεπεραστούν οι λαθεμένες πολιτικές εκτιμήσεις-αστοχίες του παρελθόντος, στα θέματα της ελληνικής Παιδείας. Να γίνουν  προσπάθειες, όχι μόνο να διατηρηθούν τα ελληνικά σχολεία, αλλά αν είναι δυνατόν να γίνουν ακόμα περισσότερα, επανδρωμένα με το κατάλληλο εκπαιδευτικό προσωπικό. Είναι μείζων και πρώτιστο θέμα η διατήρηση της ελληνικής Παιδείας.

Επίσης, στις προτεραιότητες σου να ενταχθεί η λύση στο χρόνιο θέμα που ταλανίζει και κατατάσσει τους  Απόδημους  Έλληνες σε πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Να αποκτήσουν στον τόπο που ζούνε, το δημοκρατικό τους  δικαίωμα, δηλαδή τη συμμετοχή τους στο εκλέγειν της μητέρας πατρίδας τους , κάτι που ισχύει σε όλες τις προηγμένες χώρες του κόσμου.

Οι Έλληνες τις διασποράς «κρύβοντας» το πόνο τους  για τον αποχωρισμό τόσων αγαπημένων προσώπων τους, με σκληρή δουλειά και θυσίες κατάφεραν να ορθοποδήσουν και να διακριθούν στις θετές πατρίδες τους, έχοντας πάντα ως πυξίδα τον επαναπατρισμό τους. Δικαιούνται λοιπόν και αξιώνουν τον σεβασμό που τους αξίζει από τη μητέρα πατρίδα.

Σε μία κρίσιμη για την Πατρίδα μας συγκυρία απαιτείται περισσότερο από ποτέ άλλοτε, η ομόνοια, η συναίνεση, η ενότητα των δυνάμεων και ειλικρινής συνεργασία. Και πάνω σε αυτά είμαι σίγουρος πως θα εργαστείς καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια.

Είναι χαρά και τιμή για τον Απόδημο Ελληνισμό ένας από  μας, ένας άνθρωπος που αγαπά και αγωνίζεται για τη πατρίδα του και για την ελληνική Διασπορά, να αναλαμβάνει αυτό το κρίσιμο πόστο.

Κατανοώντας το δύσκολο έργο που αναλαμβάνεις εύχομαι η θητεία σου να είναι αποτελεσματική, γόνιμη και ουσιαστική για την πορεία της μητέρας  χώρας μας και του Απόδημου Ελληνισμού.

Αγαπητέ κ. υπουργέ, φίλε Αντώνη, σου εύχομαι δύναμη και υγεία, ώστε να φέρεις εις πέρας το δύσκολο έργο σου και να ανταποκριθείς με την συνέπεια και την υπευθυνότητα που σε διακρίνει στα υπουργικά σου καθήκοντα.

Όλοι μας  προσδοκούμε μόνο σε καλύτερες μέρες.

Βασίλης Κοκκόσης

Πρόεδρος του Συλλόγου «Αίνος» Νέας Υόρκης, επιχειρηματίας.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer