Τζούφια κροτίδα τα …αποτελέσματα της δημοσκόπησης στην Περιφέρεια
Πολιτική
30/11/2022 | 08:15

Και ξαφνικά …ξεφύτρωσε “δημοσκόπηση” για την Περιφέρεια στα νησιά μας.

Με μια πρώτη ματιά αντιλαμβάνεται κανείς ότι η εν λόγω δημοσκόπηση, μόνο δημοσκόπηση δεν είναι, για να μην κοροϊδεύουμε και τους πολίτες…

Και εξηγούμε…
Η εταιρία που την πραγματοποίησε την έρευνα δεν είναι μέλος του ΣΕΔΕΑ, του επίσημου δηλαδή συλλόγου των εταιρειών δημοσκοπήσεων στην Ελλάδα. Με απλά λόγια, δεν δεσμεύεται για την τήρηση κάποιας δεοντολογίας στην έρευνα, ούτε μπορεί να ελεγχθεί για αυτή.

Πάμε παρακάτω,

το δείγμα, όπως αναφέρεται στην τεχνική περιγραφή, συλλέχθηκε μέσω on line ερωτηματολογίων από σχεδιασμένο on line panel.

Για να το κάνουμε λιανά, το on line panel αποτελεί μια συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων και δεν εξασφαλίζει σε καμία περίπτωση την δειγματοληψία, όπως ειναι υποχρεωμένη να κάνει μια εταιρεία δημοσκοπήσεων.

Πουθενά στην έρευνα δεν αναφέρεται το “δείγμα” που επελέγη, έστω με τον τρόπο αυτής της εταιρείας, ως προς τα δημογραφικά χαρακτηριστικά, ούτε το μέγεθος του δείγματος ανά Περιφέρεια, ούτε πολλά άλλα απαραίτητα στοιχεία που κάθε δημοσκοπική έρευνα πρέπει να έχει, οπότε πολύ δύσκολα μπορεί κάποιος να καταλάβει πως έχουν κάνει την έρευνα. Αυτό που διαφαίνεται μόνο, είναι ότι ως βάση πήραν τα ποσοστά του 1ου γύρου των Περιφερειακών εκλογών του 2019.

Η on line έρευνα δεν εξασφαλίζει επιστημονική τυχαία δειγματοληψία για αυτό και δεν την επιλέγει καμία πιστοποιημένη εταιρεία στην Ελλάδα όταν μελετά τόσο σοβαρά θέματα και θέλει να βγάλει αξιόπιστα συμπεράσματα.

Εξάλλου είναι γνωστό ότι στις on line έρευνες δεν συμμετέχουν οι μεγαλύτερες ηλικίες πολιτών λόγω της μη τεχνολογικής εξοικειωσης τους με το διαδίκτυο.

Φυσικά κάποιοι στην Κεφαλονιά παραμέρισαν τα παραπάνω με απώτερο σκοπό να δημιουργήσουν πρόσκαιρες εντυπώσεις.

Και κάποια τοπικά μέσα, που θέλουν να θεωρούνται και αξιόπιστα, αναδημοσιευσαν με ευκολία τα δήθεν αποτελέσματα…

Για να συνοψίσουμε, η συγκεκριμένη “δημοσκόπηση” δεν θα πρέπει καν να λέγεται δημοσκόπηση, δεν είναι καθρέφτης των προτιμήσεων της κοινωνίας στην Περιφέρεια, αλλά μία διαδικτυακή αποτύπωση αμφιβόλου εγκυρότητας… Τουλάχιστον τα ΜΜΕ πρέπει να τα γνωρίζουν αυτά.

Όχι για να λέμε και να γράφουμε τα πράγματα με το όνομα τους..

eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer