Αυτή είναι και η κληρονομιά Τσίπρα- Καμμένου
Τσίπρας -Καμμένος πήραν… πτυχίο με «Άριστα» στα Μνημόνια
Ανδρεας Κωνσταντατος
02/02/2018 | 12:09

Γράφει ο Ανδρέας Κωνσταντάτος

Ο κ. Βίζερ, ο πρώην επικεφαλής του EuroWorking Group, μας επιβεβαίωσε κάτι που πολλοί στην Ελλάδα γνωρίζαμε και όλη η Ευρώπη παραδέχεται.

Ότι ο Αλέξης Τσίπρας μαζί με τον Πάνο Καμμένο, η σημερινή «αριστεροδεξιά» κυβέρνηση, αγκάλιασε και αγάπησε τόσο πολύ το μνημόνιο, που το εφάρμοσε στις πλάτες του ελληνικού λαού καλυτέρα από κάθε άλλη κυβέρνηση την τελευταία οκταετία.

Όλοι θυμούνται τις διαβεβαιώσεις Τσίπρα στους Έλληνες λίγο πριν αναλάβει την εξουσία  ότι «κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και μνημόνια είναι δυο έννοιες ασύμβατες» και πως «όλοι γνωρίζουν εδώ, αλλά και στην Ευρώπη ότι το μνημόνιο θα τελειώσει το ίδιο βράδυ».

Ενώ ο συγκυβερνήτης του κ. Καμμένος, όχι μόνο θα τα έσκιζε, αλλά απειλούσε και όσους μέχρι εκείνη τη στιγμή είχαν ψηφίσει και εφαρμόσει μνημόνια: «Ουδείς θα μείνει ατιμώρητος, θα σας τσακίσουμε, θα πληρώσετε όλοι για τα εγκλήματα κατά της χώρας».

Και ήρθε η στιγμή που… έβαλαν την ουρά κάτω από τα σκέλια, «κατάπιαν» λόγια και απειλές και ξεπέρασαν σε δουλικότητα κάθε προηγούμενη κυβέρνηση.

Εφάρμοσαν κατά γράμμα το μνημόνιο, περιέκοψαν χωρίς αγωνία τις συντάξεις, αύξησαν χωρίς φόβους τους φόρους στους πολίτες, τον ΦΠΑ στα νησιά, στα τρόφιμα και το πετρέλαιο, δέσμευσαν τη χώρα έως το 2013 με λιτότητα και παρέδωσαν τη δημόσια περιουσία της , στους δανειστές για 99 χρόνια. Παρ’ ότι ο κ. Τσίπρας είχε υποσχεθεί στους ψηφοφόρους του ότι «το βράδυ των εκλογών θα δώσουμε ένα τέλος στη ψευδώνυμη ιδιωτική πρωτοβουλία αποκρατικοποιήσεων που είναι η ουσία της διαπλοκής».

Και μετά από όλα αυτά ο κ. Βίζερ απέδωσε τα εύσημα του: «Καμία ελληνική κυβέρνηση δεν ενστερνίσθηκε τους στόχους του προγράμματος, πέρα από τη σημερινή».

Τα ψέματα όμως συνεχίζονται! Τώρα μας λένε πως τελειώνει το μνημόνιο τον Αύγουστο του 2018 και προσπαθούν να «πουλήσουν» νέα ελπίδα στους ψηφοφόρους για «καθαρή» ή «οριστική» έξοδο. Οι υποχρεώσεις του Μνημονίου, που υπέγραψαν και τα μέτρα που περιέχει τελειώνουν το 2023. Η αυστηρή εποπτεία θα διαρκέσει πολύ περισσότερο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Κομισιόν Ντέκλαν Κοστέλο η Ελλάδα θα χρειαστεί ισχυρό πλαίσιο εποπτείας για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων για αρκετά χρόνια, ίσως και πάνω από δέκα.

Αυτή είναι και η κληρονομιά Τσίπρα- Καμμένου, των «καλών μαθητών». Από το 2015, που ανέλαβαν, δέσμευσαν τη χώρα με σκληρά μέτρα λιτότητας έως το 2023 και εποπτείας έως το 2028.

eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer