Τι πρέπει να προσέχουμε
Τσιόδρας για υφασμάτινη μάσκα: Ναι στη χρήση της σε κλειστούς χώρους
Κοινωνία
23/04/2020 | 18:47

Στη χρήση τη υφασμάτινης μάσκας στην επόμενη φάση μετά από την άρση των μέτρων ενάντια στον κορονοϊό, αναφέρθηκε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας τόνισε ότι «η χρήση της μάσκας, σαν συμπληρωματικό μέτρο στην επόμενη φάση, δεν καταργεί το απόλυτο μέτρο που είναι να αποφύγουμε να αγγίζουμε το πρόσωπο».

Ο ίδιος τόνισε ότι θα πρέπει να εκπαιδευτούμε και θα δοθούν οδηγίες ώστε να μην γίνεται λάθος χρήσης της μάσκας και να μη μολυνθούμε χωρίς να θέλουμε από λάθος χρήση της μάσκας.

Μάλιστα, όπως ενημέρωσε ο κ. Τσιόδρας «θα γίνει με ειδική επικοινωνιακή στρατηγική και θα ακολουθήσουν οδηγίες».

Οδηγίες για τη σωστή χρήση των μασκών στην Ελλάδα έδωσε ο λοιμωξιολόγος κ. Σωτήρης Τσιόδρας, όπως είπε, θα γίνει με ειδική επικοινωνιακή στρατηγική.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η χρήση της μάσκας θα είναι συμπληρωματικό μέσο και θα πρέπει να δίνεται ιδιαιτέρη προσοχή, για να μην μολυνθούμε.

Επισήμανε ότι θα πρέπει να φοράμε προστατευτική μάσκα σε κλειστούς χώρους, όπως τα σούπερ μάρκετ και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Θα ακολουθήσει – είπε – εκστρατεία ενημέρωσης σχετικά με τον πραγματικό βαθμό προστασίας που παρέχει.

Έκρουσε παράλληλα τον κώδωνα του κινδύνου για τον τρόπο χρήσης της, λέγοντας πως πρέπει να προηγείται απολύμανση των χεριών, πριν και μετά την αφαίρεσή της.

«Η χρήση της μάσκας δεν αντικαθιστά το να αποφεύγουμε να αγγίζουμε το πρόσωπό μας όσο το δυνατόν περισσότερο», τόνισε.

Η υφασμάτινη μάσκα πρέπει να πλένεται στους 60 βαθμούς στο πλυντήριο με το απορρυπαντικό που χρησιμοποιεί ο καθένας.

125 οι νεκροί στην Ελλάδα, 4 θάνατοι σε μία μέρα – 55 νέα κρούσματα, 2.463 σύνολο

Αυξήθηκαν οι νεκροί από κορονοϊό στην Ελλάδα καθώς πλέον φτάνουν τους 125 , μιας και ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 4  νέους θανάτους.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας έχουν επιβεβαιωθεί και 55  νέα κρούσματα με το σύνολο των περιπτώσεων του Covid-19 στη χώρα μας να φτάνουν τις 2.463.

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι φτάνουν τους 52.

Πηγή: madata.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer