13 άνθρωποι είναι διασωληνωμένοι
Τσιόδρας για κορονοϊό: 31 τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, 418 συνολικά στην Ελλάδα
Κοινωνία
18/03/2020 | 19:20

Στην γνωστοποίηση 31 νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Ελλάδα προχώρησε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα. Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι πλέον 418, 64 κρούσματα είναι απροσδιόριστης πηγής μετάδοσης, ενώ 13 άνθρωποι είναι διασωληνωμένοι. Ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων είναι κοντά στα 70 έτη, ενώ έχουν ελεγχθεί πάνω από 6.000 δείγματα και 14 έχουν πάρει εξιτήριο, σημείωσε ο κ. Τσιόδρας.

Αναφορικά με το θέμα των εργαστηριακών ελέγχων, ο κ. Τσιόδρας σημείωσε ότι υπάρχει επαρκής ποσότητα για εργαστηριακό έλεγχο όλων των ατόμων. Φυσικά και επιτρέπεται η πραγματοποίηση τεστ από ιδιωτικούς φορείς, σημείωσε, τόνισε όμως ότι τα ιδιωτικά εργαστήρια θα πρέπει με αυστηρές προϋποθέσεις να ελέγχουν.

“Πρέπει να καταλάβουμε ότι ταυτόχρονα με τον ιό αυτό κυκλοφορούν και άλλοι ιοί του αναπνευστικού. Σοβαρά έχουμε ασχοληθεί μονο με τον ιό της γρίπης. Υπάρχουν άλλες 6 κατηγορίες” ανέφερε ο κ. Τσιόδρας.

Σχετικά με την εικόνα της πορείας της επιδημίας στην πατρίδα μας, ο κ. Τσιόδρας υποστήριξε ότι ακούγονται πολλά από συναδέλφους. “Δυστυχώς μιλούν με ανακρίβειες και διαδίδουν fake news ότι οδηγούμαστε σε κατάσταση Ιταλίας. Προσοχή να μην περνούν λάθος μηνύματα στον πληθυσμό” είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις αιτιάσεις γιατί η Ελλάδα δεν πραγματοποιεί μαζικά τεστ όπως η Νότια Κορέα, ο κ. Τσιόδρας σημείωσε ότι θα ήταν πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθεί μια στρατηγική όπως της Ν. Κορέας στην πατρίδα μας, ενώ τόνισε ότι κανείς δεν μιλά για κατάφωρες περιπτώσεις παραβίασης προσωπικών δεδομένων εκεί.

“Η απάντηση σε όλους που ασκουν κριτική είναι πως οι στόχοι των τεστ στη χώρα μας είναι ο έλεγχος γίνεται για περιστατικά με αυστηρά κριτήρια, και, όσον αφορά τον γενικό πληθυσμό, δεν γίνεται με καταμέτρηση όλων των περιστατικών, αλλά μια που αφορά όλες τις νοσηλείες και μια ειδική δειγματοληπτική διαδικασία που δεν θα θέτει σε κίνδυνο τις ομάδες αυξημένου κινδύνου” ανέφερε.

Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ακόμη ότι σε όλο τον κόσμο υποκαταγράφεται η εξέλιξη του ιού. “Μόνο στο Diamond Princess είχαμε ακριβή εικόνα. Εμείς χρησιμοποιούμε και μαθηματικά μοντέλα. Σε αυτά δουλεύει ειδική ομάδα του ΕΚΠΑ υπό την κ. Σύψα. Η εκτίμησή της είναι ότι έχουμε 2.000 με 3.000 περιστατικά στον πληθυσμό αλλά με αρκετή αβεβαιότητα. Σταδιακά δεν θα μετράμε ένα προς ένα τα κρούσματα αλλά θα ανακοινώνονται τα σοβαρά κρούσματα, αυτά που χρειάζονται νοσηλεία και την έκβασή τους”.

“Η επέκταση των 7 ημέρων καραντίνας για τους υγειονομικούς επεκτείνεται σε δημόσιες υπηρεσίες απαραίτητες για τη λειτουργία του κράτους. Το χειρότερο δυνατό μέτρο θα ήταν να κλείσουν τα νοσοκομεία” σημείωσε σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, ενώ τόνισε για ακόμη μια φορά ότι όσο περισσότερο καθυστερεί η κορύφωση του κύματος, τόσο το καλύτερο.

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε και στη δουλειά που κάνουν δύο ερευνητικές ομάδες από την Κίνα και τη Γαλλίας και είχαν αισιόδοξα νέα. “Υπάρχουν κάποια ενθαρρυντικά δεδομένα. Ειδικά για αυτό το θέμα αναμένουμε ειδικές οδηγίες, από ειδική ομάδα εργασίας και συνεδριάζει σήμερα υπό την προεδρία του κ. Γαργιαλιάνου, προέδρου της εταιρίας λοιμώξεων”.

Τέλος, ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε στην χλωροκίνη, το φαρμακο που χρησιμοποίησε η γαλλική ερευνητική ομάδα με καλά αποτελέσματα: “Πρόκειται για ένα ευρέως διαδεδομένο φάρμακο, χρησιμοποιείται για την μαλάρια. Υπάρχει επαρκής ποσότητα του φαρμάκου και διατίθεται στην ελληνική αγορά. Ολοι οι ασθενείς που γνωρίζω πως είναι στα ελληνικά νοσοκομεία παίρνουν χλωροκίνη”.

Χαρδιαλιάς: Απαγορεύονται οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσες με πάνω από 10 άτομα

“Η προσπάθεια συνεχίζεται. Ο κρατικός μηχανισμός συνεχίζει να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα” σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς και πρόσθεσε πως με βάση τα νέα δεδομένα, “από αύριο, απαγορεύονται οι δημόσιες υπαίθριες συναιρθροίσεις με 10 και πάνω άτομα, με κύρωση 1.000 ευρώ ανα πρόσωπο”.

Την ίδια στιγμή, “αποθαρρύνονται οι ψυχαγωγικές συναθροίσεις ανω των 10 ατόμων. Οι πολίτες πρέπει να παραμένουν στην κατοικία τους. Η κυκλοφορία εκτός οικίας να περιοριστεί στο ελάχιστο. Οι επιχειρήσεις οφείλουν να λειτουργούν μέσω τηλεργασίας. Οπου δεν είναι δυνατόν, λειτουργούν με το αναγκαίο προσωπικό εκ περιτροπής”. Ειδική σύσταση έκανε στις εταιρίες call center.

Πηγή: thetoc.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer