Τσατραφύλλιας: Κύμα καύσωνα στην Κεφαλονιά τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου – Σάββατο και Κυριακή η κορύφωση του φαινομένου
Κοινωνία
27/07/2021 | 16:04

Κύμα καύσωνα αναμένεται τις επόμενες ημέρες να χτυπήσει και την Κεφαλλονιά, όπως και την υπόλοιπη Ελλάδα. Αυτό επισημαίνει ο γνωστός Κεφαλλονίτης μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας μιλώντας στο ekefalonia.

Πιο συγκεκριμένα, ο καύσωνας θα ξεκινήσει Πέμπτη 29 Ιουλίου και αναμένεται να κρατήσει μέχρι την Τρίτη 2 Αυγούστου. Οι θερμοκρασίες προβλέπεται να είναι πολύ υψηλές αυτή την περίοδο, με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει στους 40 βαθμούς κελσίου, ενώ υψηλές θα είναι και οι ελάχιστες θερμοκρασίες, που θα κυμαίνονται στους 25 με 26 βαθμούς κελσίου. Μάλιστα λόγω της υψηλής υγρασίας θα δημιουργείται αίσθηση έντονης δυσφορίας. Το κύμα καύσωνα αναμένεται να κορυφωθεί στα νησιά μας το Σάββατο 31 Ιουλίου και την Κυριακή 1 Αυγούστου.

Ο κύριος Τσατραφύλλιας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν από την αυξημένη ζήτηση ενέργειας, λόγω της χρήσης κλιματιστικών. Απευθύνει μάλιστα έκκληση στις αρχές να φροντίσουν για την ύπαρξη κλιματιζόμενων χώρων για τους συμπολίτες μας, προκειμένου να προστατευτούν όσοι το έχουν ανάγκη από τον καύσωνα.

Αν λάβουμε υπόψη μας και τον αυξημένο αριθμό επισκεπτών που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο νησί μας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη ζήτηση ενέργειας ο κίνδυνος black out είναι κάτι παραπάνω από υπαρκτός. Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς οφείλουν να λάβουν άμεσα τα μέτρα τους.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ