Η αποτίμηση του τριημέρου
«Τρίβουν» τα χέρια τους στο «Μέγαρο» για Κωνσταντάκη -Το καρναβάλι ήταν το καλύτερο των τελευταίων χρόνων
12/03/2019 | 10:11

Αξέχαστο θα μείνει στους Αργοστολιώτες το φετινό καρναβάλι το οποίο κατά κοινή ομολογία δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από αυτά των μεγάλων πόλεων. Οι πολλές συμμετοχές από σχολεία, Συλλόγους και άλλους φορείς του νησιού σε συνδυασμό με την εξαιρετική οργάνωση και το καλό καιρό οδήγησαν σε ένα φαντασμαγορικό αποτέλεσμα.

Τα άρματα που κατασκευάστηκαν με πολύ κέφι και μεράκι από την ΚΕΔΗΚΕ ξεσήκωσαν μικρούς και μεγάλους ενώ διέσχιζαν την κεντρική πλατεία και τους γύρω δρόμους με ένα σύννεφο από κομφετί να αιωρείται ολόγυρα. Η πλατεία, πανέμορφη Π. Βαλλιάνου και οι πέριξ δρόμοι γέμισαν ασφυκτικά από μικρούς και μεγάλους που ήρθαν και διασκέδασαν με την ψυχή τους σε αποκριάτικους ρυθμούς με το γλέντι να συνεχίζεται με αμείωτο κέφι μέχρι αργά το απόγευμα. Όπως έλεγε και ο παρουσιαστής του καρναβαλιού Σάκης Βούτος, τέτοιο κόσμο είχαμε να δούμε χρόνια στο Αργοστόλι.

Το σίγουρο είναι ότι μετά από φέτος η έννοια Καρναβάλι στο Αργοστόλι έλαβε άλλο νόημα, τείνει να αποτελέσει πλέον θεσμό της πόλης, ενώ ο πήχης για την επόμενη χρονιά ανέβηκε θεαματικά.

Στο «Μέγαρο» θεωρούν ότι οι Καρναβαλικές εκδηλώσεις σε Αργοστόλι και Ληξούρι ήταν πετυχημένες και το τριήμερο της Αποκριάς αφήνει ένα θετικό πρόσημο στη δημοτική αρχή. Μάλιστα δίνουν τα εύσημα σε όλα τα στελέχη και εργαζόμενους της ΚΕΔΗΚΕ καθώς και φυσικά στους πρωτεργάτες της όλης προσπάθειας Άγγελο Κωνσταντάκη και Γιώργο Κατσιβέλη.

Πλήθος κόσμου στο Αργοστόλι

Η Demmy σε μια μοναδική συναυλία στη πλατεία του Ληξουρίου