Τρεις Τοπικές Μονάδες Υγείας σε Κέρκυρα, Κεφαλονιά και Ζάκυνθο
Πολιτική
06/12/2017 | 16:51

Τις πιο σημαντικές παρεμβάσεις για τη στήριξη του ΕΣΥ, οι οποίες έχουν δρομολογηθεί για το επόμενο διάστημα στα Ιόνια νησιά, παρουσίασε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, στο Αναπτυξιακό Συνέδριο Ιονίων, την Τρίτη (05/12/2017).

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, για τα νοσοκομεία των νησιών του Ιονίου έχουν προκηρυχθεί 39 θέσεις μονίμων γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, τη διετία 2016-2017. Έχουν, επίσης, προσληφθεί 31 μόνιμοι εργαζόμενοι (νοσηλευτές, παραϊατρικό και λοιπό προσωπικό) και εκκρεμεί η πρόσληψη ακόμα 15 ατόμων μέσω ΑΣΕΠ.

Ειδική αναφορά στο νοσοκομείο Ζακύνθου έκανε ο κ. Ξανθός, για το οποίο είπε ότι «επανήλθε στην κανονικότητα μετά την αδικαιολόγητη και παρατεταμένη αναστολή της λειτουργίας των χειρουργείων». Υπενθυμίζεται ότι τα χειρουργεία του νοσοκομείου παρέμειναν κλειστά επί μήνες και ενώ μαινόταν σκληρή κόντρα μεταξύ της διοικήτριας και μερίδας γιατρών και προσωπικού, μετά το θάνατο μίας γυναίκας από μετεγχειρητική λοίμωξη. Ο υπουργός Υγείας πρόσθεσε ότι επόμενος στόχος είναι η άμεση λειτουργία των κλειστών κλινών ΜΕΘ του νοσοκομείου.

Μέσα στο 2018, θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το νέο νοσοκομείο Λευκάδας. Στην Κέρκυρα, στο νοσοκομείο του νησιού αναβαθμίζεται το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και τίθεται σε πλήρη λειτουργία ο Μαγνητικός Τομογράφος, ενώ η απογευματινή λειτουργία αναβαθμίζει το αστικού τύπου Κέντρο Υγείας – Ιατρείο Επειγόντων. Στην Ιθάκη τοποθετήθηκε μόνιμος παιδίατρος.

Τέλος, το αμέσως επόμενο διάστημα ξεκινούν τη λειτουργία τους τρεις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) σε Κέρκυρα, Κεφαλονιά και Ζάκυνθο.

Πηγή: newsbomb.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer