Ο Αλέξης Τσιπρας αποδείχθηκε πολύ πρόθυμος και υπάκουος μαθητής.
Τρέχουν να κρυφθούν απο την καταιγίδα “Αλέξης”
Ανδρεας Κωνσταντατος
17/05/2017 | 14:55

Του Ανδρέα Κωνσταντάτου

“Περιμένετε να δείτε τη συμφωνία, και μετά να τρέξτε να κρυφτείτε…” φώναξε  ο πρωθυπουργός  Αλέξης Τσίπρας  στον Κυριάκο Μητσοτάκη, που τον κατηγορησε στη Βουλή οτι φέρνει τέταρτο  μνημόνιο.

Και ειχε δίκιο ο κ. Τσίπρας.

Εδώ και  λίγες  μέρες τρέχουν  να κρυφτούν οι συνταξιούχοι της χώρας, οι εργαζόμενοι και αμειβόμενοι με 400 και 500 ευρω το μήνα, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι δημόσιοι υπάλληλοι των ειδικών μισθολογίων, όσοι εχουν ενα μικρό εισόδημα η μια μικρή επιχείρηση. Τρέχουν να κρυφτούν απο την επιδρομή Τσιπρα, τρέχουν για να κρύψουν το τελευταίο ευρώ που τους εχει απομείνει κάτω απο το στρώμα, για μια ώρα ανάγκης.

Πριν απο ενα χρονο, όταν έκλεινε η πρώτη αξιολόγηση του τρίτου μνημονίου, στο τραπέζι δεν υπήρχαν ούτε νέες μειώσεις στις συντάξεις ούτε αυξήσεις φόρων.

“Θα παραιτηθώ αν μειωθεί το αφορολόγητο” ειχε βροντοφωνάξει τότε, ο μαρξιστής υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μα ούτε και αυτη την υπόσχεση τήρησε οπως τόσες άλλες.

Ο περιβόητος κ. Κατρούγκαλος ειχε διακηρύξει, πως οχι μόνο δεν πρόκειται να μειωθούν οι συντάξεις  , αλλα θα αυξάνονταν  απο το 2018 με την ανοδο του ΑΕΠ.

Η κυβερνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ  βροντοφώναζε μέχρι πριν λίγους μήνες “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη” , τωρα οπως πάμε, δεν θα μείνει “κανένα σπίτι στα χέρια ιδιοκτήτη”.

Κατηγορούσαν τις προηγούμενες κυβερνήσεις για εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας με τα μνημόνια και οχι μόνο υπέγραψαν δυο   , αλλά με το τέταρτο  εκχωρείται όλη η αρμοδιότητα ελέγχου της εφαρμογής του, στο Δ.Ν.Τ . και παραμερίζεται  η ευρωπαϊκή επιτροπή.

Όσον αφορά την περήφανη και σκληρή διαπραγμάτευση, το φθινόπωρο του 2016 το Δ.Ν.Τ ζητούσε κατάργηση της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις και  μείωση του αφορολόγητου ενω η ευρωζώνη επέμενε μόνο υψηλά πλεονάσματα 3,5% για τα πέντε χρονια μετα το 2018.

Τελικά ύστερα απο μια ηρωική και περήφανη διαπραγματευση οκτώ μηνών, η κυβέρνηση Τσιπρα -Καμμένου, κατάφερε  μοναδικό επίτευγμα.

Να  αποδεχθεί  χωρις  αλλαγή και τα μέτρα του Δ.Ν.Τ και την πρόταση των ευρωπαίων,  και μάλιστα χωρις ακόμα συγκεκριμένο σχέδιο για τη διευθέτηση του δημοσίου χρέους.

Ετσι προέκυψε το περίφημο τέταρτο  μνημόνιο ύψους πέντε δισεκατομμυρίων ευρώ με προοπτική τη λήψη και νέων μέτρων, εάν δεν πιάνουμε τα υψηλά πλεονασματα, μέχρι και το 2021.

Ο Αλέξης Τσιπρας αποδείχθηκε πολύ πρόθυμος και υπάκουος μαθητής. Μετα το δημοψηφισμα ψήφιζε, ολα οσα του υπαγόρευαν οι θεσμοί, οι οποιοι και συνέταξαν λέξη προς λέξη το τεταρτο μνημόνιο.

Μεσα απο μια σειρά υποσχέσεων οικονομικής ανακούφισης και  εθνικής υπερηφάνειας   πήρε την εξουσία  και εφερε μεγαλύτερο πόνο στους φτωχούς, δέσμευσε στους ξένους την εθνική περιουσία για 99 χρονια και παρέτεινε την κατοχή της χώρας απο το Δ.Ν.Τ και τα μνημόνια μέχρι το 2022 και βλέπουμε.

Επειδη ομως έχουμε βασανιστεί παρα πολύ απο τα συνεχή ψέμματα αυτής της κυβέρνησης , ως κίνητρο για να τα σταματήσει  προτείνω – εκ του ασφαλούς γιατι δεν πρόκειται να συμβεί- να γιορτάζεται ως εθνική επέτειος.

Η ημέρα που ο Αλέξης Τσιπρας και οι σύντροφοι του, πούν την πρώτη τους αλήθεια στον ελληνικό λαό.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer