Τραυλός: “Το έργο της ανάδειξης και προστασίας του τάφου των Τζαννάτων είναι ένα έργο προτεραιότητας για την Περιφερειακή Αρχή”
Πολιτική
10/03/2021 | 11:08

Με αφορμή την απάντηση της Υπουργού Πολιτισμού κυρίας Λίνας Μενδώνη στον Βουλευτή του νομού μας κύριο Παναγή Καππάτο θέλω να ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά την Υπουργό και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κύριο Γεώργιο Διδασκάλου για την πολλή στενή συνεργασία που είχαμε προκειμένου να δοθεί μια οριστική λύση στο χρονίζον θέμα της ένταξης του θολωτού τάφου Τζαννάτων στο τρέχον ΕΣΠΑ.

Με την ιδιότητα του Αντιπεριφερειάρχη σε συνεργασία με το γραφείο του Γενικού Γραμματέα και την Δ/ση απαλλοτριώσεων ανέλαβα την ευθύνη να στηρίξω με κάθε μέσο την άμεση κτηματογράφηση του κτήματος Αδελφών Μηλιαρέση για να ολοκληρωθούν τάχιστα οι διαδικασίες της απαλλοτρίωσης.

Ευελπιστούμε μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδος να έχουν παραδοθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού οι κινηματογραφικοί πίνακες.

Θα παρακολουθώ στενά την πορεία της έγκαιρης σύνταξης και αποστολής των τεχνικών δελτίων του έργου από την ΕΦΑ Κεφαλληνίας και την ΔΑΑΜ προκειμένου να βεβαιωθούμε για την σωστή σύνταξή τους πριν ανοίξει το μέτρο.

Καλώ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να καταθέσουν χωρίς χρονοτριβή τα τεχνικά δελτία του έργου. Δεν νοείτε καμία καθυστέρηση με το γεγονός ότι αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία που μας δίνεται να εντάξουμε το έργο στο τρέχον ΕΣΠΑ.

Με τον βουλευτή του νομού μας και την περιφερειάρχη κυρία Ρόδη Κράτσα παρακολουθούμε την υπόθεση από κοντά και θα παρέμβουμε καθοριστικά εάν τούτο χρειαστεί.

Το έργο της ανάδειξης και προστασίας του θολωτού τάφου των Τζαννάτων είναι ένα έργο προτεραιότητας για την Περιφερειακή αρχή και προσωπικά για την Περιφερειάρχη κυρία Ρόδη Κράτσα όπως και για εμένα και θα κάνουμε ότι απαιτείται το έργο αυτό να ενταχθεί και να ολοκληρωθεί μέσα στην δική μας θητεία.

Ευχαριστώ όσους στάθηκαν αρωγοί σε αυτήν την προσπάθεια όπως και σε κάθε προσπάθεια που κάνει η Περιφερειακή αρχή για την ένταξη σημαντικών έργων στον τομέα του Πολιτισμού στα νησιά μας, ιδιαίτερα δε τα δύο τελευταία χρόνια.

Ο Αντιπεριφερειάρχης

Σταύρος Τραυλός

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer