Ο κόσμος ξέσπασε σε χειροκροτήματα
Τους τρέλανε ο Παρίσης στη Θηνιά -Πήρε μικρόφωνο και τραγούδησε …Διονυσίου [εικόνες]
12/08/2018 | 19:14

Μια ξεχωριστή, ιδιαίτερα όμορφη και νοσταλγική βραδιά, έζησαν οι κάτοικοι της  θηνιάς χθες στην Ρίζα. Την βραδιά τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης! Η δημοσιογράφος Ελένη Βαλλιανάτου καλωσόρισε τον Δήμαρχο μαζί με τους κανταδόρους και εκείνοι αν και βραδιά καντάδας έφυγαν για λίγο από το χορωδιακό πρόγραμμα και του αφιέρωσαν  το αγαπημένο του τραγούδι, ένα λαϊκό  τραγούδι του Στράτου Διονυσίου “Το ξέρω οι άντρες δεν κλαίνε”. Ο Δήμαρχος  ως γνήσιος Ληξουριώτης το τραγούδησε υπέροχα δίνοντας τον τόνο και το κέφι σε μια ιδιαίτερη  και ξεχωριστή βραδιά!

Οι κανταδόροι παρέα με την δημοσιογράφο Ελένη Βαλλιανάτου, τον Παναγή Μπενετάτο και τον Παναγή Κωσταντάτο

Την σημαντική του προσφορά στον πολιτισμό και την ευαισθησία του έχουν επισημάνει πολλές φορές ο μαέστρος Άγγελος Μουρελάτος σε συνεντεύξεις του αλλά  και αρκετοί χορωδοί και μαέστροι της Κεφαλονιάς και σε κάθε εκδήλωση δεν ξεχνούν να του πουν δημόσια ένα Ευχαριστώ και ένα Μπράβο για την στήριξη στην δύσκολη και συλλογική προσπάθεια τους!

Αν κάτι είναι συνώνυμο με την παράδοση και τον Πολιτισμό μας είναι τα Χορωδιακά Σχήματα και η Επτανησιακή Μουσική γενικότερα. Οι πιο παλιοί μεγάλωσαν με καντάδες και αριέττες, τραγούδια και μελωδίες που έχουν μείνει αναλλοίωτα στη μνήμη μας και στην καρδιά μας και ακόμα τραγουδάμε, από μεγάλους επτανήσιους συνθέτες και τραγουδοποιού ςέχει δηλώσει ο πολύ  σημαντικός και ταλαντούχος Μαέστρος & διδάσκαλος που μάγεψε χθες με τους χορωδούς  του ο Άγγελος Μουρελάτος!

Την βραδιά τίμησαν με την παρουσία  τους ο πρώην βουλευτής από την θηνιά Παναγής Μπενετάτος, ο πρόεδρος της Κοινότητας Παναγής Κωνσταντάτος, ο Αντώνης Λουβερδής κ.α.

Το θερμό χειροκρότημα του κόσμου και τα «μπράβο είστε υπέροχοι» , «να το επαναλάβετε και άλλη φορά», «μας κάνατε να γυρίσουμε πίσω στα νεανικά μας χρόνια», «να είστε καλά …»,  ήταν η καλύτερη ανταμοιβή για τους κανταδόρους.