Συναγερμός σήμανε στις 4 τα ξημερώματα στο Αιγαίο
Τουρκικό εμπορικό «ακούμπησε» την κανονιοφόρο Αρματωλός ανοικτά της Λέσβου
Κοινωνία
04/05/2018 | 09:20

Συναγερμός σήμανε στις 4 τα ξημερώματα στο Αιγαίο, όταν το τουρκικό εμπορικό πλοίο Karmate “ακούμπησε” κανονιοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού, ανοιχτά της Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Militaire.gr τουρκικό εμπορικό πλοίο πλησίασε από αριστερά την κανονιοφόρο Αρματωλός που έκανε περιπολία ανατολικά της Μυτιλήνης, εκεί όπου λίγες ώρες νωρίτερα βρισκόταν ο πρωθυπουργός.  Με έναν ελιγμό έπεσε πάνω στην κανονιοφόρο στο ύψος του μεσόστεγου του πλοίου και αμέσως μετά έπλευσε με ταχύτητα προς τα τουρκικά ύδατα.

Κανένας από το πλήρωμα της κανονιοφόρου δεν έπαθε τίποτα και το σκάφος δεν έχει υποστεί κάποια σημαντική ζημιά.

Λίγο μετά τις 7.30 το πρωί το υπουργείο Εθνικής Αμυνας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι το τουρκικό εμπορικό πλοίο δεν απάντησε στις κλήσεις ασυρμάτου της κανονιοφόρου. 

Η ανακοίνωση

«Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι πρώτες πρωινές ώρες Παρασκευής 04 Μαΐου 2018, εμπορικό πλοίο ΚΑRΜΑΤΕ, σημαίας Τουρκίας, προσέγγισε και επακούμβησε με την κανονιοφόρο ΑΡΜΑΤΩΛΟΣ, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά ν. Μυτιλήνης, Εντός Εθνικής Χωρικής Θάλασσας, παραβιάζοντας το Διεθνή Κανονισμό Αποφυγής Σύγκρουσης στη Θάλασσα (ΔΚΑΣ), καθώς το εμπορικό πλοίο ήταν καταφθάνων.

Δεν υπήρξαν τραυματίες ή σοβαρές ζημιές. Δεν υπήρξε μόλυνση του περιβάλλοντος.

Μετά το συμβάν το εμπορικό πλοίο αύξησε ταχύτητα και απομακρύνθηκε, κινούμενο προς τις πλησιέστερες ακτές της Τουρκίας, χωρίς να απαντήσει στις κλήσεις ασυρμάτου της κανονιοφόρου ΑΡΜΑΤΩΛΟΣ.

Του συμβάντος έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες Λιμενικές Αρχές.

Το συμβάν έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης περιπολίας της κανονιοφόρου ΑΡΜΑΤΩΛΟΣ στο πλαίσιο συμμετοχής στη Συμμαχική επιχείρηση “AEGEAN ACTIVITY”, για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών στο Αιγαίο Πέλαγος. Έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες Νατοϊκές Αρχές

Η κανονιοφόρος ΑΡΜΑΤΩΛΟΣ συνεχίζει την αποστολή»

Η πορεία του Karmate στο marinetraffic.com

 

karmate
karmate

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia