Σκοπός η προσέλκυση τουριστών από την Κίνα
Τουριστική Επιτροπή: Η μεγάλη πρόκληση λέγεται «Κίνα»-Έτοιμος ο Δήμος να υποδεχτεί τους Κινέζους
Τουρισμός
16/02/2018 | 19:09

Της Γιάννας Κουλουμπή

Μια διαφορετική τουριστική επιτροπή έλαβε χώρα την περασμένη Τρίτη, στην αίθουσα του δημοτικού Θεάτρου, με θέμα την αξιοποίηση από τον Δήμο Κεφαλλονιάς της Ελληνο – Κινεζικής συνεργασίας, με σκοπό την προσέλκυση τουριστών από την Κίνα στην Κεφαλλονιά.

Ο Πρόεδρος της τουριστικής επιτροπής και Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Κεκάτος με τον προϊστάμενο του τμήματος τουρισμού του Δήμου, κ. Κορκός  – Κουρής, υποδέχτηκαν τον ταξιδιωτικό σύμβουλο κ.Louis Yu,καθώς και τον Deputy Operations Manager της Alpha Jet Services κ. Στέλιο Στεφανάτο με την κα Εφη Στεφανάτου, που δραστηριοποιούνται σε θέματα Ελληνο-Κινεζικής συνεργασίας και προσπαθούν ήδη να προωθήσουν προϊόντα της Κεφαλλονιάς στην Κίνα.

Η κα Στεφάνατου ενημέρωσε για την Ελληνική και Κυπριακή Επιχειρηματική Αποστολή, υπό την αιγίδα των κυβερνήσεων των Hong Kong, Shenzhen, Chongqing και Guangdong στη Λ.Δ. της Κίνας, η οποία θα διαρκέσει από τις 15 έως και τις 21 Απριλίου 2018, με τη συμμετοχή επενδυτικών επιμελητηρίων, ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, θεσμικών φορέων, επιχειρηματιών και επιχειρήσεων ενδιαφερομένων για επενδύσεις και συνεργασίες με ελληνικές και κυπριακές επιχειρήσεις και φορείς.

Όπως τόνισε, τα πλεονεκτήματα και οφέλη που θα προκύψουν από την πιθανή συμμετοχή της Κεφαλλονιάς σε αυτό θα είναι πολλαπλά.

Και ο κ. Yu όμως στην ομιλία του, αφού δήλωσε ενθουσιασμένος από την επίσκεψή του στην Κεφαλλονιά, εξήγησε ότι τον ενδιαφέρει να προωθήσει την συνεργασία της Κεφαλλονιάς με την Κίνα σε επίπεδο τουρισμού, ανάπτυξη ακινήτων για το χρυσό proram μετανάστευσης βίζα, την εξαγωγή κεφαλών προϊόντων στην Κίνα, τη φωτογραφία γυρίσματος γάμου κ. λπ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην συζήτηση συμμετείχαν και εκπρόσωποι από το Επιμελητήριο (κύριοι Παντελειός και Καμπανός), επιβεβαιώνοντας το ενδιαφέρον της Κεφαλλονιάς για την αγορά της Κίνας και τονίζοντας ότι το Επιμελητήριο είναι έτοιμο να βοηθήσει σε αυτό.

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Κεκάτος εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την προοπτική μιας τέτοιας συνεργασίας και ζήτησε να έχει επικοινωνία με τον κ. Louis, ώστε να εξεταστεί η συμμετοχή του Δήμου σε εκθέσεις τουρισμού στην Κίνα, καθώς και η αδελφοποίηση με σημαντικές πόλεις της Κίνας.

Πρόκειται για μια ευχάριστη είδηση, η οποία αξίζει να πάρει σάρκα και οστά, μια κίνηση που θα συμβάλλει στην ακόμη μεγαλύτερη προσβολή του νησιού μας σε μια αγορά που φαντάζει ατέλειωτη σε ευκαιρίες και προοπτικές.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ