Του Τιμίου Σταυρού σήμερα –Γιορτάζουν τα Κηπούρια [εικόνες]
Εκκλησία
14/09/2023 | 11:18

Πανηγυρικά τιμάται η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στη Παλλική και ιδιαίτερα στο πανέμορφο μοναστήρι στα Κηπούρια. Από νωρίς το πρωί της παραμονής της εορτής οι πιστοί πηγαίνουν τα βασιλικά, όπου ο ιερέας θα τα μοιράσει μετά την ακολουθία της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.

Το ματσάκι του βασιλικού που το παίρνουν ως ευλογία από το χέρι του Ιερέα, το Βασιλικό, συμβολίζει την εύρεση του τιμίου ξύλου από την Αγία Ελένη στα Ιεροσόλυμα.

Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Δημήτριος παρουσία αρκετών ιερέων, ενώ το θείο λόγο κύρηξε ο Ιεροκήρυκας Φώτιος Γαβριελάτος.

 

Ο Μητροπολίτης κ. Δημήτριος βράβευσε την Αθανασία την Κακαβά προϊσταμένη του ΤΑΣ για την βοήθεια της στην περιοχή από στους σεισμούς του 2014. Ιδιαίτερα για τη συμβολή της στην ανακατασκευή των εκκλησιών μας που υπέστησαν ζημιές από τους σεισμούς

Το παρών έδωσε αρκετός κόσμος απ’ όλα τα μέρη της Κεφαλονιάς, ανάμεσα τους ο δήμαρχος Ληξουρίου, Γιώργος Κατσιβέλης, ο αντιδήμαρχος, Γεράσιμος Γαλανός, μέλη του δημοτικού συμβουλίου Ληξουρίου, η πρόεδρος της ΔΕΕΠ και υποψήφια περιφερειακός σύμβουλος Γιάννα Κουλουμπή, ο περιφερειακός σύμβουλος και εκ νέου υποψήφιος Σπύρος Γαλιατσάτος κ.α.

Χρόνια πολλά και καλά!

Μπορεί η Γιάννα Κουλουμπή και ο Σπύρος Γαλιατσάτος να είναι σε διαφορετικούς Περιφερειακούς συνδυασμούς αλλά ο σεβασμός μεταξύ τους είναι αμοιβαίος

Σία Κακαβά και Γιάννα Κουλουμπή

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer