Τοποθετήθηκαν οι νέες πύλες στον Εθνικό Δρυμό Αίνου [εικόνες]
Οικολογία
12/02/2021 | 10:56

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου στα πλαίσια υλοποίησης του Υποέργου 1 της Πράξης «Επιχορήγηση του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου για δράσεις διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών, ειδών και οικοτόπων» που χρηματοδοτείται από το Ε.Π. «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» τοποθέτησε,το διήμερο 4-5 Φεβρουαρίου 2021, τις νέες πύλες στις πέντε εισόδους του Εθνικού Δρυμού Αίνου. Οι νέες μεταλλικές μπάρες θα συμβάλλουν:

  • Στην αποτροπή παράνομων δραστηριοτήτων σε συνεργασία με αρμόδιες Υπηρεσίες και Φορείς (Πυροσβεστική Υπηρεσία, Διεύθυνση Δασών, Δήμους κ.α.).
  • Στην διαχείριση των επισκεπτών εντός του Εθνικού Δρυμού Αίνου ειδικά την ημέρες που υπάρχει υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς τους θερινούς μήνες του έτους.
  • Στην αποτροπή των πιέσεων που δέχονται τα προστατευταία αντικείμενα στον Εθνικό Δρυμό Αίνου.
  • Στην προστασία της φυσιογνωμίας του τοπίου.
  • Στο σχεδιασμό πρόληψης και διαχείρισης περιστατικών πυρκαγιάς στο πλαίσιο της πολιτικής προστασίας και της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος,

Ο Φορέας Διαχείρισης θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση του έργου και κυρίως την Διευθύντρια Δασών κ. Άννα Λύτρα και τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς & Ιθάκης κ. Γεράσιμο Τιμοθεάτο για την φιλοξενία που παρείχε στον Αρχιτέκτονα Μηχανικό κ. Σωκράτη Τσάκο και το συνεργείο του και γενικότερα την στήριξη όλο αυτό το διάστημα στην υλοποίησηδράσεων του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου και του Γεωπάρκου Κεφαλονιάς-Ιθάκης.

Στο Παράρτημα δίνονται ενδεικτικές φωτογραφίες των νέων πυλών του Εθνικού Δρυμού Αίνου από το φωτογραφικό αρχείο του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του

Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου

Δρ. Γιώργος Δρακάτος

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer