Το βραβείο “Θεόδωρος Κατριβάνος” απονεμήθηκε στην Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου
Κοινωνία
16/06/2022 | 18:00

Ως “Προσωπικότητα 2022” τιμήθηκε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων  από το Σύλλογο Κερκυραίων Πειραιά και Περιχώρων  και την Ακαδημία Ελληνικών Βραβείων

  • Σημαντική η προσφορά της στην Ευρωπαϊκή πολιτική για την αυτοδιοίκηση
  • Υπερήφανοι οι επτανήσιοι για την “μόνη γυναίκα Περιφερειάρχη της χώρας”
  • Το όραμα και το έργο της αφήνουν αποτύπωμα σε όλους τους τομείς για το σήμερα και το αύριο των νησιών

Ως “Προσωπικότητα 2022” στον τομέα “Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση – Βραβείο Θεόδωρος Κατριβάνος” τίμησε την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου ο Σύλλογος Κερκυραίων Πειραιά και Περιχώρων και η Ακαδημία Ελληνικών Βραβείων στην ετήσια εκδήλωση τους που πραγματοποιήθηκε στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά υπο την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής.

Το βραβείο παρέδωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και το δίπλωμα ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) Σπύρος Σπυρίδωνος.

Η Πρόεδρος της Κερκυραϊκής Εστίας Αθηνών Λίνα Βέργη και ο Πρόεδρος του Κερκυραϊκού Συλλόγου Αθηνών Θωμάς Σούλος παρουσίασαν την προσωπικότητα και το έργο της Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, ως μια ευρωπαϊκού επιπέδου προσωπικότητα που απέδειξε σε κάθε στάδιο της ζωής και της καριέρας της την αγάπη και την φροντίδα της, για τον τόπο της, τα Επτάνησα, και με απόφασή της το 2019 να διεκδικήσει την ψήφο των Επτανησίων και να αφοσιωθεί στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σε μια νέα εποχή μεγάλων προσκλήσεων για το μέλλον και την βιώσιμη ανάπτυξη.

Αναφέρθηκαν στην ολοκληρωμένη προσωπικότητά της με το διαχρονικό έργο της στην κοινωνία των πολιτών, στην οικογενειακή ζωή με δυο παιδιά λαμπρούς επιστήμονες, με το δικό της φιλανθρωπικό έργο και πρόσφατα “νόνα”.

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΠΟ ΕΝΩΣΗ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ Δ. ΜΟΥΖΑΚΙΤΗΣ 13.06.2022

Αναφέρθηκαν στο όραμα που την διακρίνει, την μαχητικότητα και ακατάπαυστη ενεργητικότητά της και στο έργο της το οποίο αφήνει αποτύπωμα σε όλους τους τομείς για το σήμερα και το αύριο των νησιών, όπως και το πάθος της για την ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτισμού των Επτανήσων.

Και κάτι επιπλέον. Τονίστηκε ότι οι Κερκυραίοι και οι άλλοι επτανήσιοι είναι υπερήφανοι που έχουν την “μόνη γυναίκα Περιφερειάρχη της χώρας”.

Η Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου εξέφρασε την συγκίνησή της για την συμπαράσταση των συμπατριωτών της, στο δύσκολο αλλά γοητευτικό έργο της το οποίο θεωρεί μια υψηλή αποστολή για την καλυτέρευση της καθημερινότητας, την προετοιμασία για τις προκλήσειςτου μέλλοντος και την πολιτιστική ακτινοβολία των Ιονίων Νήσων, αντάξια της ιστορικής και πολιτισμικής διαδρομής τους.

Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον ξεχωριστό ρόλο της Κέρκυρας ως ιστορική και σύγχρονη πρωτεύουσα της Περιφέρειας, τις μεγάλες ανάγκες της που έχουν μείνει χρόνια ανικανοποίητες, τα μεγάλα χαρίσματά της και την λάμψη που δίνει σε όλη της Περιφέρεια και στην Ελλάδα, όπως και τα έργα που υλοποιούνται αλλά και σχεδιάζονται.

Εκ του Γραφείου Τύπου

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΠΟ ΕΝΩΣΗ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ Δ. ΜΟΥΖΑΚΙΤΗΣ 13.06.2022 2ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΠΟ ΕΝΩΣΗ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ Δ. ΜΟΥΖΑΚΙΤΗΣ 13.06.2022 3

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer