Το Τεχνικό Πρόγραμμα της Κοινότητας Πουλάτων για το 2020
Πολιτική
30/01/2020 | 11:26

Την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου στις 5 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η 1η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμης με 12 θέματα ημερήσιας διάταξης και σημαντικότερο εξ αυτών την έγκριση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου μας για το 2020.

Πρόκειται για ένα θέμα με έντονο ενδιαφέρον για τα Πουλάτα, καθώς έχει προηγηθεί η σύνταξη και αποστολή του Τεχνικού Προγράμματος, ήτοι του καταλόγου με τα αναγκαία έργα που έχει προτείνει για σχεδιασμό και υλοποίηση εντός του έτους η Πρόεδρος της Κοινότητάς μας κα Γεωργία Φλαμιάτου – Φιοραβάντε, στο πλαίσιο των περιγραφόμενων στο άρθρο 82 του ν.3852/2010 αρμοδιοτήτων της. Ένα ευρύ πλέγμα έργων που θα βελτιώσουν την λειτουργική και αισθητική εικόνα του χωριού μας. Ειδικότερα:

Κοινοτικό Γραφείο
Βάψιμο εσωτερικής και εξωτερικής τοιχοποιίας κτιρίου, τοποθέτηση δύο προκατασκευασμένων αιθουσών ως προέκταση του Κοινοτικού Γραφείου ώστε να χρησιμοποιηθούν για εκδηλώσεις της Κοινότητας, εξωραϊσμός περιβάλλοντος χώρου, κατασκευή παιδικής χαράς, προμήθεια αναγκαίου εξοπλισμού γραφείου, κατασκευή ράμπας για ευκολότερη πρόσβαση ατόμων με κινητικά προβλήματα και ηλικιωμένων, υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εργασίες στην παρακείμενη τουαλέτα.

Κεντρική Πλατεία Πουλάτων
Συντήρηση φανοστατών, βελτίωση φωτισμού, τοποθέτηση βρύσης και εξωραϊσμός χώρου με νέα φυτά και λουλούδια.

Κοινοτικό Κοιμητήριο
Επέκταση, λόγω πληρότητας, του Κοιμητηρίου σε παρακείμενο χώρο, κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης στο σημείο που εφάπτεται με την αποθήκη του Ιερού Ναού του Αγίου Παντελεήμονα και καθαρισμός τουλάχιστον δύο φορές ετησίως.

Κοινοτική οδοποιία
Καθαρισμοί και αποψιλώσεις στο κοινοτικό οδικό δίκτυο δύο φορές ετησίως, καθαρισμός των αγροτικών δρόμων και επίστρωσή τους με γαρμπίλι με έμφαση σε αυτόν που οδηγεί στις ανεμογεννήτριες για ευκολότερη πρόσβαση και εξυπηρέτηση των κτηνοτρόφων και τέλος καθαρισμός – συντήρηση μονοπατιού πέριξ καταστήματος εστίασης, ώστε να είναι πιο εύκολη η πρόσβαση στο διπλανό ρέμα.

Σπήλαια
Καθαρισμός του περιβάλλοντος χώρου των σπηλαίων των Πουλάτων και τοποθέτηση συρματοπλέγματος σε όσα σημεία απαιτείται αντικατάσταση λόγω φθοράς.

Σφαγεία
Σφράγισμα του χώρου των σφαγείων ιδιοκτησίας της Κοινότητας Πουλάτων στη θέση Αρμάκια, ώστε να προστατευτεί από την ανεξέλεγκτη εναπόθεση σκουπιδιών και άλλων υλικών και το ενδεχόμενο εκδήλωσης φωτιάς.

Δημοτικό Σχολείο
Επισκευή του κτιρίου του πρώην Δημοτικού Σχολείου και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Λιθιές
Επισκευές σε τουλάχιστον 10 λιθιές εντός οικισμού.

Υδατοδεξαμενή
Συστηματική συντήρηση και καθαρισμός.

 

Δεν είμαστε μάντεις για να προβλέψουμε πόσα και ποιά από τα παραπάνω προτεινόμενα έργα στα Πουλάτα θα ενταχθούν στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου. Ελπίζουμε ωστόσο, ότι το πρώτο Τεχνικό Πρόγραμμα του νέου Δήμου Σάμης θα δίνει προτεραιότητα σε μελέτες και έργα υποδομής που θα αφορούν στη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα και τις Κοινότητες, συμπεριλαμβανομένης και της δικής μας. Οψόμεθα…

Πηγή: poulatakefalonias.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer