Το Σαββάτο 27 Ιανουαρίου
Το σύνολο ξυλίνων της Φιλαρμονικής Εταιρίας “Μάντζαρος” σήμερα στο Ληξούρι
Πολιτισμός
27/01/2018 | 10:33

Το Σαββάτο 27 Ιανουαρίου και ώρα 20:00 θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Φιλαρμονικής Σχολής Ληξουρίου συναυλία του συνόλου ξυλίνων πνευστών της Φιλαρμονικής Εταιρίας Μάντζαρος της Κέρκυρας υπό τη διεύθυνση του υπαρχιμουσικού της Σπύρου Ρουβά. Η συναυλία εντάσεται στο πλάισιο της εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Φιλαρμονικής Σχολής Ληξουρίου και στο τέλος θα συμπράξουν με τους μικρούς και μεγάλους μαθητές ξυλίνων της Σχολής.

Η Φιλαρμονική Εταιρία “Μάντζαρος” είναι η δεύτερη κατά σειρά αρχαιότητας κερκυραϊκή φιλαρμονική ιδρυμένη το 1890. Είναι γνωστή επίσης στους μουσικούς κύκλους εντός και εκτός του νησιού ως “μπλε” λόγω του χρώματος της στολής της, εμπνευσμένο από το χρώμα της ελληνικής σημαίας. Έχει στο ενεργητικό της κορυφαίες συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ενώ μαθητές της συνεχίζουν λαμπρή επαγγελματική μουσική καριέρα στις ελληνικές και ξένες ορχήστρες. Η μεγάλη διάκριση εντός των συνόρων ήλθε το 1987, όταν τιμήθηκε με το βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών για την προσφορά της στην μουσική παιδεία και πολιτισμό. Ακουλούθησε το 2005 η διάκριση από το Ινστιτούτο Robert Schumman. Κορυφαία στιγμή μπορεί να θεωρηθεί η κατάκτηση του χρυσού βραβείου στο World Orchestra Festival της Βιέννης το 2016.

Αρχιμουσικός και Διευθυντής των Σχολών της ο κορυφαίος τρομπετίστας Σωκράτης Άνθης, έχοντας στη διάθεσή του ένα πολυάριθμο και άρτια καταρτισμένο διδακτικό προσωπικό που διδάσκει τη Θεία Τέχνη δωρεάν στους εκατοντάδες μαθητές της.

Το σύνολο ξυλίνων πνευστών δημιουργήθηκε το 2015 ως μέρος της πρακτικής των μουσικών συνόλων της Φιλαρμονικής, στα πλαίσια του εκπαιδευτικού της προγράμματος. Αποτελείται από δασκάλους και μουσικούς της “Μάντζαρος” και ασχολείται αποκλειστικά με την ερμηνεία της μουσικής των Επτανησίων συνθετών, παλαιών και σύγχρονων.

Στόχος του μουσικού αυτού συνόλου είναι η ανάδειξη της επτανησιακής μουσικής και η διάδοσή της σε Ελλάδα και εξωτερικό καθώς και η καταγραφή του πολύτιμου αυτού υλικού σε ψηφιακούς δίσκους ακτίνας (CD).

Το διοικητικό συμβούλιο της Φιλαρμονικής Σχολής Ληξουρίου αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Κεφαλλονιάς, το ξενοδοχείο Avra Boutique Hotel και την Ionian P. Lines για την συμβολή τους στην μεταφορά και φιλοξενία και μεταφορά των μουσικών και των εκπροσώπων του διοικητικού συμβουλίου της Φιλαρμονικής Εταιρίας “Μάντζαρος” στο Ληξούρι. Ευελπιστούμε στη συνέχεια των υψηλού επιπέδου μουσικών μετακλήσεων στη Φιλαρμονική Σχολή Ληξουρίου προς όφελος της μουσικής παιδείας και πολιτισμού του τόπου μας.    

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer