Το «Σήμερον κρεμᾶται ἐπί ξύλου…» στην Μητρόπολη -Κατάνυξη στις εκκλησίες της Κεφαλονιάς [εικόνες]
Εκκλησία
02/05/2024 | 23:09

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης τελέσθηκε το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης 13 Απριλίου 2023, η συγκινητική Ακολουθία των Αχράντων Παθών του Κυρίου (Όρθρος της Μεγάλης Παρασκευής), στον Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελιστρίας στο Άργοστόλι, χοροστατούντος του Ποιμενάρχη μας κ. Δημητρίου και ιερέων.

Πλήθος πιστών απ’ το Αργοστόλι αλλά και παραθεριστών που αυτές τις άγιες ημέρες βρίσκονται στο νησί μας προσήλθε καθ΄ όλη την διάρκεια της Ιεράς Ακολουθίας, και συμμετείχε προσευχητικώς ακούγοντας με ευλάβεια τα Δώδεκα Ευαγγέλια και βιώνοντας μέσα από τους κατανυκτικούς ύμνους και τα τροπάρια τα δραματικά εκείνα γεγονότα των Παθών του Κυρίου που συντελέστηκαν για την σωτηρία μας, προσκυνώντας στο τέλος τον Θείο Εσταυρωμένο που είχε νωρίτερα είχε τοποθετήσει ο ιερός κλήρος, εκφωνώντας το συγκλονιστικό «Σήμερον κρεμᾶται ἐπί ξύλου…»!

Την ακολουθία των Αγίων Παθών παρακολούθησαν μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Παναγής Καππάτος με τη σύζυγό του, ο δήμαρχος Θεόφιλος Μιχαλάτος, η Αντιπεριφερειάρχης Ελένη Παπαναστασάτου, η Βικτώρια Αλεξανδράτου κ.α.

Το φωτορεπορτάζ είναι για το ekefalonia.gr ειναι του Neil Jackson.

 

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer