71.820 λίτρα σκουπιδιών μέχρι τώρα
Το Save your Hood στον Ionian Galaxy – Δράσεις για τον καθαρισμό του νησιού μας [ηχητικό]
Κοινωνία
20/03/2021 | 21:28

Την παρουσίαση της πρωτοβουλίας «Save your hood» (Κεφαλονιά) πραγματοποίησαν σε μία εξαιρετική συνέντευξη στον Ionian Galaxy τα μέλη της Χλόη, Αλεξάνδρα και Μάγια, μιλώντας στην εκπομπή των Galaxian Ανδρέα Αρβανιτάκη και Γιάννα Κουλουμπή.
Αναφορικά με την πρωτοβουλία, αυτή ξεκίνησε, όπως είπαν, στην Αθήνα από τον Βασίλη Σφακιανόπουλο στις 15 Νοέμβρη στα Τουρκοβούνια, ο οποίος αποφάσισε να αναλάβει δράση για να καθαρίσει η γειτονιά του και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα εξαπλώθηκε σε όλη την Ελλάδα.
Ανάμεσα στις δυναμικές ομάδες που αποφάσισαν να σηκώσουν τα μανίκια και να πάρουν την κατάσταση της καθαριότητας των τόπων τους στα χέρια τους ήταν και αυτή της Κεφαλονιάς. Η πρώτη δράση της ομάδας του νησιού μας πραγματοποιήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου στην περιοχή του Κουτάβου.
Διεκδικούν, όπως είπαν, το δικαίωμά τους ως πολίτες να απολαμβάνουν έναν καθαρό δημόσιο χώρο. Στόχος είναι να αντιληφθούν όλοι ότι η διαχείριση των σκουπιδιών είναι κάτι που μας αφορά όλους και όχι μόνο την εκάστοτε δημοτική αρχή.
Όπως είπαν τα κορίτσια, η ανταπόκριση του κόσμου είναι συγκινητική και ήδη στις μέχρι τώρα δράσεις έχουν λάβει μέρος περίπου 42 συμπολίτες μας. Κάλεσαν παράλληλα όλους εκείνους που αφήνουν υπέροχα σχόλια και μηνύματα να σταθούν δίπλα τους στον ελεύθερο χρόνο τους.
Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 19 δράσεις, ενώ ανάμεσα στις περιοχές που καθαρίστηκαν ήταν η μαρίνα του Δραπάνου, ο κούταβος, το Λιβάδι, ο Θαλασσόμυλος κα. Ειδικά από τον Κούταβο απομακρύνθηκαν 3400 λίτρα σκουπιδιών, ενώ από το Λιβάδι 19.260 λίτρα σκουπίδια. Αυτά τα μέρη αποτελούν πολύτιμους υδροβιότοπους καθότι φιλοξενούν πλήθος θαλάσσιων και αμφίβιων ειδών μεταξύ των οποίων και τις χελώνες καρέτα καρέτα.
Συνολικά έχουν συλλεχθεί 71.820 λίτρα σκουπιδιών και έχουν απομακρυνθεί.


Στο Λιβάδι βρήκαν μία παλιά χωματερή που είχε καλυφθεί με τσιμεντόλιθους εξ ου και ο τεράστιος όγκος σκουπιδιών που περισυλλέχθηκαν.
Αναφορικά με τη συνεργασία με τις δημοτικές αρχές ο Δήμος Αργοστολίου διαθέτει κάθε φορά ένα όχημα. Στις δράσεις στην περιοχή του Ληξουρίου προσφέρει τις υπηρεσίες της η εταιρεία χωματουργικών εργασίων «Μπουρμπούλη». Κάθε φορά ο Βασίλης Μπουρμπούλης μεταφέρει με το φορτηγό του αφιλοκερδώς τα σκουπίδια που συγκεντρώνονται.
Αναφορικά με τα μελλοντικά τους σχέδια σε αυτά εντάσσονται παρεμβάσεις στο βυθό προκειμένου να απομακρυνθούν τα σκουπίδια από αυτούς.
Όποιος επιθυμεί να συμμετάσχει μπορεί να έρθει σε επικοινωνία μέσω της σελίδας της ομάδας στο facebook SAVE YOUR HOOD (KEFALONIA), προκειμένου να ενημερωθεί για την επόμενη δράση. Να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια κάθε δράσης στους συμμετέχοντες εθελοντές προσφέρονται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας (γάντια, μάσκες κλπ).
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο παρακάτω ηχητικό:

eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia