Το ρωσικό στρατιωτικό κονβόι σε μήκος 64 χιλιομέτρων. Οι Ρώσοι ετοιμάζουν το τελειωτικό χτύπημα;
Κόσμος
01/03/2022 | 10:24

Σε μήκος περίπου 64 χιλιομέτρων φτάνει η ρωσική αυτοκινητοπομπή που αποτελείται από τεθωρακισμένα οχήματα, τανκς, ρυμουλκούμενα πυροβόλα και άλλα οχήματα επιμελητείας και βρίσκεται κοντά στην πρωτεύουσα Κίεβο της Ουκρανίας.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι επιθέσεις εντάθηκαν, ενώ εικόνες από δορυφόρους χθες Δευτέρα κατέγραψαν ότι η ρωσική στρατιωτική οχηματοπομπή βόρεια του Κιέβου εκτείνεται σε μήκος 64 χιλιομέτρων, και είναι πολύ μεγαλύτερη από ό,τι αναφέρθηκε νωρίτερα –όταν γινόταν λόγος για 27 χλμ.–, σύμφωνα με την αμερικανική ιδιωτική εταιρεία Maxar Technologies. Η οχηματοπομπή περιλαμβάνει εκατοντάδες τεθωρακισμένα οχήματα, άρματα, αυτοκινούμενα πυροβόλα και οχήματα επιμελητειακής υποστήριξης και κατευθύνεται προς νότο, προς το Κίεβο, σύμφωνα με την εταιρεία.

Σε νέο του διάγγελμα ο πρόεδρος της Ρωσίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε πως ήρθε η ώρα να εξεταστεί η δημιουργία ζώνης απαγόρευσης πτήσεων για τα αεροσκάφη, τα ελικόπτερα και τους πυραύλους της Ρωσίας αλλά δεν προσδιόρισε πώς και από ποιον θα μπορούσε να επιβληθεί το συγκεκριμένο μέτρο.

Πάντως οι ΗΠΑ απέκλεισαν ένα τέτοιο ενδεχόμενο εξηγώντας πως αυτό θα αποτελούσε βήμα προς το ξέσπασμα ένοπλης σύρραξης απευθείας μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας. «Ο πρόεδρος έχει πει με μεγάλη σαφήνεια ότι δεν έχει πρόθεση να στείλει στρατιώτες των ΗΠΑ να εμπλακούν σε πόλεμο με τη Ρωσία», εξήγησε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, η Τζεν Ψάκι

Ο Ιωάννης Μπαλτζώης, αντιστράτηγος εν αποστρατεία, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA», για τις επόμενες κινήσεις των ρωσικών και ουκρανικών στρατευμάτων.
Νέες δορυφορικές εικόνες δίνει στη δημοσιότητα η Maxar Technologies που δείχνουν ότι η ρωσική στρατιωτική αυτοκινητοπομπή που έφτασε στα προάστια του Κιέβου, πρωτεύουσας της Ουκρανίας, είναι ακόμη μεγαλύτερη απ’ ό,τι είχε μεταδοθεί νωρίτερα.

Αναθεώρηση των στοιχείων

Αυτή η αμερικανική εταιρεία παρακολουθεί τις κινήσεις των ρωσικών στρατευμάτων εδώ και εβδομάδες.

Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωσή της, το μήκος της ρωσικής οχηματοπομπής φτάνει τα 67 χιλιόμετρα, σε αντίθεση με τα 27 χιλιόμετρα που είχε ανακοινώσει η εταρεία νωρίτερα τη Δευτέρα. Η διαφοροποίηση οφείλεται στη συγκέντρωση και ανάλυση νέων δορυφορικών εικόνων.

Το μεγάλο στρατιωτικό ρωσικό κονβόι αποτελείται από τεθωρακισμένα οχήματα, τανκς, ρυμουλκούμενα πυροβόλα και άλλα οχήματα επιμελητείας.

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα δεδομένα και οι εικόνες που λήφθηκαν τη Δευτέρα δείχνουν ότι η συνοδεία εκτείνεται από την αεροπορική βάση Antonov – περίπου 27 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης του Κιέβου – μέχρι βόρεια της μικρής πόλης Pribyrsk της Ουκρανίας.

«Οι Ρώσοι ετοιμάζουν το τελειωτικό χτύπημα στο Κίεβο»

Ο Ιωάννης Μπαλτζώης, αντιστράτηγος εν αποστρατεία, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA», για την επίθεση που ενδεχομένως να ετοιμάζουν οι Ρώσοι στο Κίεβο, με αφορμή την φάλαγγα των 64 χιλιομέτρων.

«Αυτή η φάλαγγα των 64 χιλιομέτρων, σημαίνει ότι ενισχύονται οι ρωσικές δυνάμεις. Εάν ήταν να την περικυκλώσουν, αυτό είναι μία παλιά τακτική, δεν είναι πιθανή. Ενίσχυση σημαίνει επίθεση κατά του Κιέβου που θα έχει μεγάλη αιματοχυσία. Μέχρι τώρα δεν έβαζαν άρματα στον αστικό ιστό γιατί είναι ευάλωτα μέσα, όταν μπει το πεζικό και έχουν και τόσα άρματα, σημαίνει ότι θα γίνει κάτι πολύ επικίνδυνο», ανέφερε αρχικά.

«Στις συνομιλίες δεν βρέθηκε κάποια λύση, από τη μία η Ουκρανία ζήτησε να αποχωρήσει η Ρωσία, η Ρωσία από την άλλη, έβαλε 4 όρους, αποστρατικοποίηση, ουδετερότητα εδάφουςμ, να κρατήσουν την Κριμαία και το Νοτνμπάς. Άρα η λύση δυστυχώς είναι πάλι στον στρατό. Η υπέρμετρη χρήση στρατιωτικής ισχύος, σημαίνει και μεγαλύτερες απώλειες. Οι Ρώσοι εξεπλάγησαν από την αντίσταση των Ρώσων», τόνισε ο κ. Μπαλτζώης.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer