Έγινε πρόταση ακόμη και για το βιβλίο guiness
Το πρωί φουρνάρισσα και το απόγευμα windsurfer…, η 79χρονη Αναστασία! [εικόνες]
Life
14/07/2017 | 12:46

Γράφει η Γιάννα Κουλουμπή

Όταν ο άνθρωπος είναι άξιος, όσο χρονών κι αν φτάσει, η αξιοσύνη θα τον ακολουθεί σε ό, τι κάνει. Φωτεινό παράδειγμα αυτού η 79χρονη Αναστασία Γερολυμάτου από τις Μηνιές, η οποία λατρεύει το windsurfing, αλλά παράλληλα αγαπά να φτιάχνει μόνη της ψωμί και να ζει κοντά στη φύση.

Η ιστορία της μεγάλη, με πολλά κεφάλαια, αλλά εμείς κρατάμε ότι έφυγε από την Κεφαλλονιά στα 19 της αναζητώντας μια καλύτερη ζωή στην Ελβετία. Εκεί δούλεψε πολύ, παντρεύτηκε και έκανε παιδιά, ενώ παράλληλα επισκεπτόταν συχνά το αγαπημένο της νησί κάθε χρόνο. Η αγάπη της για το windsurfing υπήρχε ανέκαθεν, όπως η ίδια λέει με χαρά, απλώς της δόθηκε η ευκαιρία να το δοκιμάσει πριν από 40 χρόνια περίπου. Έκτοτε και ειδικά τα τελευταία χρόνια δεν χάνει ευκαιρία να “δαμάζει” τις θάλασσες της Κεφαλλονιάς. Προτιμά την παραλία της Μεγάλης Άμμου στις Μηνιές και καθημερινά εξασκείται εκεί και συγχρόνως βοηθά όποιον της ζητήσει να δοκιμάσει να κάνει windsurfing.

Η κα Αναστασία είναι ένας άνθρωπος γεμάτος ενέργεια και αγάπη για τη ζωή, στο σπίτι της καλλιεργεί τα δικά της αμπέλια για να έχει το δικό της κρασί, έχει δένδρα διαφόρων ειδών, έχει φούρνο που έχει χτίσει με τα χέρια της και εκεί “φουρνίζει” το δικό της ψωμί, νωρίς το πρωί, χωριάτικο, νοστιμότατο…

Πέρυσι, σε κάποια από τις συνεδριάσεις της τουριστικής επιτροπής, ο κ. Κεκάτος την κάλεσε να παραβρεθεί, εντυπωσιασμένος από τις δραστηριότητές της, κυρίως από την ικανότητά της στο windsurfing. Αν δεν μας απατά η μνήμη μας, έπεσε στο τραπέζι της συζήτησης η πρόταση για να εισαχθεί η κα Γερολυμάτου στο βιβλίο guiness ως η μεγαλύτερη σε ηλικία windsurfer… Νομίζουμε πως πρέπει όντως να εξεταστεί αυτή η πρόταση, της αξίζει…!

eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia