Το πανηγύρι Αγίας Παρασκευής Τζιφάτων στα Λουρδάτα [εικόνες]
Εκκλησία
27/07/2017 | 13:25

Με πρωτοφανή προσέλευση Ελλήνων και ξένων επισκεπτών έγινε την Τρίτη 25η Ιουλίου 2017, στον περίβολο του εξωκκλησίου της Αγίας Παρασκευής Τζιφάτων το πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής που διοργανώνει όπως κάθε χρόνο ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Λουρδάτων “Ο ΠΛΑΤΑΝΟΣ”.

Τους επισκέπτες καλωσόρισε η πρόεδρος του συλλόγου κα Χαρίκλεια Μαγουλά, η οποία σε μια αποστροφή του λόγου της, ανέφερε την κακή κατάσταση των Αγιογραφιών – τοιχογραφιών που χρήζουν συντήρησης για να μην καταρρεύσουν ολοκληρωτικά. Για την ιστορία, πέρσι το ίδιο πανηγύρι έγινε με σκοπό να μαζευτούν χρήματα και να διατεθούν για αυτό το σκοπό. Πλην όμως, το θέμα έχει κολλήσει στην αρχαιολογική υπηρεσία η οποία είναι και υπεύθυνη για όποια παρέμβαση στις αγιογραφίες. Η κα Μαγουλά ευχαρίστησε τους χορηγούς με τα δώρα για λαχειοφόρο αγορά και ιδιαίτερα τον Αντιδήμαρχο Λειβαθούς κ.Ηλία Κουρκουμέλη για την άμεση ανταπόκρισή του να καθαρίσει το συνεργείο του Δήμου τον χώρο της συνεστιάσης, αλλά και του χώρου στάθμευσης.

Μετά το τέλος του Εσπερινού, ακολούθησε το γλέντι με την μουσική του συγκροτήματος “ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙΡΟΥ” και τους μεζέδες που ετοίμασε η εταιρία “ΜΥΘΟΣ” η οποία ανέλαβε την εστίαση.

Και του Χρόνου!

Πηγή: lourdas.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer