Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει τις φυσικές ομορφιές των νησιών μας
Το ντοκιμαντέρ «Λουλούδια Του Πελάγους» σε Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Μόσχας
Κινηματογράφος
30/09/2017 | 15:46

Το ντοκιμαντέρ του συνεργάτη μας Γιώργου Μεσσάρη«Λουλούδια Του Πελάγους» θα προβληθεί στην 3η Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου Μόσχας που διοργανώνεται από τις 2 έως τις 8 Οκτωβρίου στον ιστορικό κινηματογράφο «Ιλούζιον».

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού Μόσχας. Στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ η ιδρύτρια και διευθύντρια του Κέντρου, Δρ Θεοδώρα Γιαννίτση, αναφέρει μεταξύ άλλων:

«…Το συγκεκριμένο εγχείρημα αποτελείαποκύημα πολυετούς εργασίας. Εργασίας επιλογήςκαι προσδιορισμού των έργων, επαφών με τους δημιουργούς τους, με τους οποίους στην πορείααναπτύχθηκε διαπροσωπική σχέση και φιλία,επίπονης και επίμονης εργασίας για τη μετάφραση,μεταγλώτισή των κ.λπ.

»Δραττόμεθα της ευκαιρίας για να ευχαριστήσουμετην Κρατική Ταινιοθήκη της Ρωσίας –«GOSFILMOFOND», τον πρόεδρό της ΝικολάιΜιχάιλοβιτςΜποροντατσόβ και τους συνεργάτεςτου, καθώς και τη διεύθυνση του κινηματογράφου«Illuzion», τη Νίνα ΑλεξάντροβναΜποροντατσόβακαι τους συνεργάτες της, για την συνεπή, άμεση,αποτελεσματική σύμπραξη και συνεργασία…»

Αξίζει να σημειωθεί ότι ησυμμετοχή του ντοκιμαντέρ στο Φεστιβάλ θα συμβάλει σημαντικάστην προβολή της Κεφαλλονιάς και της Ιθάκης στο κοινό της Ρωσίας το οποίο ήδη δείχνει τουριστικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα.

ΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει τις φυσικές ομορφιές της Κεφαλλονιάς και της Ιθάκης αλλά και την ενδιαφέρουσα ιστορία τους, όπως την αφηγούνται διάφοροι ακαδημαϊκοί.

Γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην εντυπωσιακή και πολυδιάστατη συμμετοχή των Κεφαλλονιτών στην επιστημονική και οικονομική ζωή της Ρωσίας.

Η ιστορία αρχίζει από το μακρινό Σίδνεϊ από όπου ξεκινά ένα νεαρό ζευγάρι με τα δύο παιδιά τους για να επισκεφθούν τη γενέτειρα τους, την Κεφαλλονιά. Τους υποδέχονται στο αεροδρόμιο, γεμάτοι χαρά, ο παππούς και η γιαγιά. Στη διάρκεια του ντοκιμαντέρ τους βλέπουμε σε διάφορα σημεία ενδιαφέροντος και σε εκδηλώσεις. Όμως, η χαρά της επίσκεψης μετατρέπεται σε θλίψη όταν φθάνει η στιγμή του αποχωρισμού…

ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: 1. Οι ηθοποιοί Ρωσσέτος Λούζης και Μιμή Παϊζάνη σε μια σκηνή του ντοκιμαντέρ. 2. Το γραφικό χωριουδάκι Άσος της Κεφαλλονιάς. 3 ΚΑΙ 4. Ο ιστορικός κινηματογράφος της Μόσχας «Ιλούζιον» στον οποίο θα γίνουν οι προβολές.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer