Ξενάγηση από τον Διονύση Λυκούδη
Το νέο Εργοστάσιο νερού μαγεύει τους μαθητές του Αργοστολίου [εικόνες]
Κοινωνία
17/05/2019 | 11:28

Το νέο Εργοστάσιο νερού επισκέφθηκαν οι μαθητές του 2ου Δημοτικού σχολείου Αργοστολίου στα πλαίσια των ενημερωτικών ξεναγήσεων που οργανώνει η ΔΕΥΑΚ και ο Δήμος με σκοπό όλα τα παιδιά του Αργοστολίου να μάθουν την αξία του πόσιμου νερού και τα ωφέλη του για τη ζωή και την καθημερινότητά μας.

 

Την εξαιρετική ξενάγηση στο εργοστάσιο ανέλαβε ο Αντιδήμαρχος Έργων Διονύσης Λυκούδης, ο διευθυντής της ΔΕΥΑΚ Μάκης Γασπαρινάτος και ο εκπρόσωπος της εταιρείας Κώστας Φιλιππάτος.

 

Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στους άψογους χώρους του εργοστασίου όπου παρουσιάστηκε όλη η διαδικασία παραγωγής και καθαρισμού του νερού και είδαν με τα μάτια τους πως το νερό που φθάνει πλέον στις βρύσες των σπιτιών τους είναι πεντακάθαρο.

 

Ο Διονύσης Λυκούδης εξήγησε στα παιδιά πόσο σημαντικό είναι για το Αργοστόλι και τους πολίτες του, που μετά από 262 χρόνια πίνουν για πρώτη φορά καθαρό νερό και τόνισε ότι αυτό είναι εφικτό γιατί προηγήθηκε η αλλαγή ολόκληρου του δικτύου σωληνώσεων της πόλης με ολοκαίνουριους ασφαλείς για την υγεία μας. Αυτή η γενιά και όλες ο επόμενες θα μεγαλώσουν πίνοντας υγιεινό πεντακάθαρο νερό στο σπίτι τους.

 

Τέλος όλοι οι μαθητές δοκίμασαν το καθαρό νερό από την αρχική πηγή υδροληψίας, κεράστηκαν γλυκά από τους υπεύθυνους και έβγαλαν αναμνηστική φωτογραφία στο Εργοστάσιο Νερού, ενθουσιασμένοι από την όμορφη ξενάγηση!

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer