Το μουσείο του Ιονίου Πανεπιστημίου – Μια πορεία πέντε ετών 2019-2023
Πολιτισμός
29/11/2023 | 19:51

Πέντε χρόνια κλείνει το Μουσείο του Ιονίου Πανεπιστημίου και για τον λόγο αυτό, η διοίκησή του συγκέντρωσε και παρουσιάζει αναλυτικά στοιχεία, που καλύπτουν την περίοδο από την ίδρυση του Μουσείου, το 2019 έως σήμερα.

Το Μουσείο του Ιονίου Πανεπιστημίου διατηρεί και αναδεικνύει την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Κέρκυρας, δίνοντας έμφαση στην εξέλιξη της τυπογραφίας, στην ιστορική διαδρομή της εκπαίδευσης και στον κοινωνικό ρόλο των μουσείων.

Είναι το μόνο ανώτατο ίδρυμα στην Ελλάδα, που δημιούργησε το δικό του μουσείο ως κεντρική δομή που καλύπτει όλα τα τμήματά του, με την επωνυμία Μουσειακές Συλλογές Ιονίου Πανεπιστημίου. Με αυτό τον τρόπο ενσωμάτωσε στη λειτουργία του έναν θεσμό, το Πανεπιστημιακό Μουσείο, που υφίσταται στην Ευρώπη ήδη από τον 17ο αιώνα.

Στον απολογισμό, εκτός από την παρουσίαση της φυσιογνωμίας του, περιγράφονται λεπτομερώς ο τρόπος διοίκησης και λειτουργίας, τα οικονομικά στοιχεία, οι ενέργειες φροντίδας και ανάδειξης των συλλογών, οι δράσεις εξωστρέφειας του Μουσείου, οι συνεργασίες με άλλους φορείς και ιδρύματα, οι ερευνητικές πρωτοβουλίες, οι δωρεές και η παρουσία του στα μέσα ενημέρωσης.

Επιδίωξη είναι ο κάθε ενδιαφερόμενος να έχει πρόσβαση σε όλες τις πτυχές του Μουσείου και να ενημερώνεται πλήρως για τις ενέργειές του, ώστε να μπορέσει να γίνει και εκείνος μέρος αυτών.

Ο απολογισμός είναι διαθέσιμος στην επίσημη ιστοσελίδα του Μουσείου του Ιονίου Πανεπιστημίου: https://museum.ionio.gr/gr/news/29499/

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer