Το Μουσείο Καμιναράτων άνοιξε και σας περιμένει [εικόνες]
Πολιτισμός
10/05/2018 | 11:48

Μία σειρά από εργασίες ολοκληρώθηκαν στο Μουσείο Καμιναράτων το τελευταίο διάστημα. Το Μουσείο μας πλέον είναι έτοιμο να δεχθεί επισκέπτες και σε αυτό το καλοκαίρι θα διοργανώσουμε μιά σειρά από εκδηλώσεις.
Οι εργασίες έγιναν κατά κύριο λόγο στον περιβάλλοντα χώρο ο οποίος διαμορφώθηκε κατάλληλα με αποτέλεσμα να μεγαλώσει αρκετά και να δίνεται η δυνατότητα διοργανώσεων κάθε είδους από εκδήλωσης. Χρειάζεται βέβαια αρκετά ακόμα για να γίνει όπως πραγματικά θέλουμε να είναι, αλλά αυτό θα γίνει με την πάροδο του χρόνου ελλείψει χρημάτων, εκτός βέβαια αν βρεθεί κάποιος χρηματοδότης ιδιώτης ή δημόσιος φορέας που θα μας βοηθήσει στην προσπάθεια που κάνουμε. Οι άμεσες επόμενες εργασίες θα είναι η ομοιόμορφος φωταγώγηση του Μουσείου και της εκκλησίας και πιστεύουμε ότι πολύ σύντομα θα έχει πραγματοποιηθεί αφού ολοκληρωθεί και ο ελαιοχρωματισμός της εκκλησίας μας. Το Δ.Σ του Συλλόγου των Απανταχού Καμιναράδων ευχαριστεί όσους και όσες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας, αλλά και όσους θα ανταποκριθούν και σε αυτούς τους δύσκολους οικονομικά καιρούς βοήθησαν οικονομικά τόσο για την ολοκλήρωση του ελαιοχρωματισμού της εκκλησίας όσο και της φωταγώγησης των δύο κτιρίων.
Αυτοί είναι: Γαλιατσάτος Γεώργιος του Ευαγγέλου. Ήλθε από την Αμερική όπου μένει και φτιάχνει στον Μύλο ένα πολύ ωραίο σπίτι, ο οποίος εκτός τα χρήματα θα δωρίσει στο μουσείο μας και 25 παραδοσιακές καρέκλες, Κούτσης Αποστόλης του Χαράλαμπου, Μαρούλης Διονύσης του Χαράλαμπου, Μαρούλης Σπύρος του Διονυσίου, Μαρούλης Χρήστος του Χαράλαμπου, Σταθάτος Χρήστος του Νικολάου, Φανός Γρηγόρης του Κώστα, Φανού Ευανθία του Γερασίμου, Χριστοφοράτου Αρχοντούλα του Κώστα. Ευχαριστούμε τον εκκλησιαστικό Σύμβουλο Μαρούλη Διονύση. Ευχαριστούμε την Μαρούλη Σούλα του Κυριάκου για την προσφορά των χρωμάτων. Τέλος ευχαριστούμε όσους εργάστηκαν στα έργα που κάναμε στο Μουσείο και είναι οι: Διονυσάτος Ηλίας και Κώστας του Άγγελου, Κατσιβέλης Οδυσσέας, Διονυσάτος Ανδρέας του Κώστα και ο κ. Χαρόβας Κώστας. Τις Κούτση Ειρήνη, Βασιλάτου Χρυσούλα και Διονυσάτου Μαρία, οι οποίες μετά τις εργασίες που έγιναν, έκαναν τον γενικό καθαρισμό με αποτέλεσμα όλα να αστράφτουν όταν άνοιξε το Μουσείο και άρχισαν να το επισκέπτονται μαθητές σχολείων και τουρίστες.
Επίσης ευχαριστούμε τον Αντωνάτο Ανδρέα του Γεράσιμου και την σύζυγό του Τζούλια οι οποίοι είχαν ανοικτό το μαγαζί τους “Ανατολή” όταν ήρθαν στο χωριό μας το δημοτικό του Αγίου Γερασίμου και τα παιδιά του IRIS και τα κέρασαν με λουκουμάδες και αναψυκτικά. Φίλοι και φίλες, το Μουσείο Καμιναράτων είναι έτοιμο να σας δεχθεί ιδιαίτερα τα σχολεία και τους μαθητές του, συμβάλλοντας έτσι στην εκπαιδευτική πολιτιστική και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας. Για να ξεναγηθείτε, επικοινωνήστε με τον πρόεδρο του χωριού Κούτση Θεόδωρο ή με τον πρόεδρο του συλλόγου Γαλιατσάτο Ηλία 6977318087 Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο θα είναι καθημερινά ανοικτό το απόγευμα 18,00 έως 21,00, μέχρι να βρεθεί οριστική λύση για τις ώρες και τις ημέρες που θα μπορεί κάποιος να το επισκεφτεί.

Πηγή: kaminarata.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer