Ο Τσίπρας ετοιμάζεται, στη χρονιά που έρχεται, να χειροκροτήσει τον εαυτό του
Το μεγάλο παραμύθι…
Ανδρεας Κωνσταντατος
26/12/2017 | 20:27

Γράφει ο Ανδρέας Κωνσταντάτος

Ο κ. Τσίπρας ετοιμάζεται στη χρονιά που έρχεται, να χειροκροτήσει τον εαυτό του, για την έξοδο από το τρίτο μνημόνιο που εκείνος έφερε, ψήφισε και εφαρμόζει.

Μοιάζει με κάποιον, που με δική του ψευδομαρτυρία, έβαλε το φίλο του τρία χρόνια φυλακή και ετοιμάζεται να τον συγχαρεί για την αποφυλάκιση του. Αστεία πράγματα.

Γιατί απλά στην εποχή Τσίπρα, η χώρα σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες των μνημονίων, πήγε πίσω.

Τώρα θα έπρεπε να τρέχουμε με ρυθμούς ανάπτυξης ανάλογους Πορτογαλίας και της Κύπρου. Δεν μιλάω κάν για την Ιρλανδία.

Τώρα θα έπρεπε να δίνουμε αυξήσεις στις συντάξεις και όχι να τις κόβουμε ακόμα περισσότερο, τώρα θα έπρεπε να έχουμε ήδη μειώσει την σκληρή φορολογία αντί να την επεκτείνουμε και στα πιο φτωχά οικονομικά στρώματα, θα έπρεπε να έχουμε ολοκληρώσει τις πραγματικές μεταρρυθμίσεις, να έχουμε φέρει επενδύσεις.

Όπως επίσης θα έπρεπε να είχαμε μειώσει την πραγματική ανεργία και όχι να σπρώχνουμε πιο βαθιά στην εργασιακή ζούγκλα της ελαστικής απασχόλησης και των 370 ευρώ, το μήνα τους εργαζόμενους.

Όλοι όμως ξέρουμε πια, ότι στην εποχή Τσίπρα, οι υποσχέσεις πληρώθηκαν πανάκριβα από τους Έλληνες.

Ο ίδιος υποσχέθηκε στη Θεσσαλονίκη ,προεκλογικές παροχές 12 δισεκατομμυρίων ευρώ και πήρε από τους Έλληνες, όχι μόνο την ψήφο τους αλλά και 15 δισεκατομμύρια από την τσέπη τους, με περικοπές μισθών, συντάξεων και αυξήσεις φόρων έμμεσων και άμεσων.

Δεν γνωρίζω άλλον πολιτικό, που ενώ είχε υπόψη του πως η χώρα είναι χρεοκοπημένη και βρίσκεται σε πρόγραμμα, να έπεσε έξω 27 δισεκατομμύρια.

Τι έκανε ο πρωθυπουργός στη δική του θητεία; Μετά την αριστερή παρένθεση του πρώτου εξαμήνου του 2015, εφάρμοσε το μνημόνιο που του έγραψαν στις Βρυξέλλες, στην αρχή με λίγη δυσφορία έπειτα με σχετική ανοχή και κατόπιν με χαρά που παραμένει ακόμα κυβερνήτης.

Και τώρα ετοιμάζεται να «πουλήσει» στους Έλληνες το παραμύθι της… καθαρής εξόδου.
Πολλοί δεν θα τον πιστέψουν, κάποιοι είναι σίγουρο ότι θα πειστούν, γιατί θέλουν να πεισθούν, άλλωστε πολλοί περισσότεροι πίστεψαν το παραμύθι με το σκίσιμο του μνημονίου, το «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» τη «σεισάχθεια», τον κατώτατο μισθό των 751 ευρώ, την 13 η σύνταξη, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ κ.α.

Είναι τόσα που ούτε και οι ίδιοι δεν τα θυμούνται, ήταν όμως αρκετά, για να φέρουν τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και να πάμε, σαν χώρα τρία χρόνια πίσω στο 2015.

Άντε και ευτυχές το νέο έτος.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer