Άνω, κάτω και …πλαγίως
Το «mea culpa», τα «πολιτικά τοτέμ» και το «κόκκινο σκαθάρι»
Πολιτική
13/12/2018 | 09:00

Ο Μιχαλάτος.

Το meaculpa του Μιχαλάτου προς τον Αλέκο Καλαφάτη που έγινε στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου δεν ήταν μια αυθόρμητη έκφραση ή εν τη ρίμη του λόγου.

Αυτό φάνηκε από το γεγονός ότι τα ΜΜΕ ιδιοκτησίας Μιχαλάτου είχαν για πολλές μέρες πρώτη είδηση το σχετικό απόσπασμα της ομιλίας του.

Φαίνεται ότι τα έργα στο Αργοστόλι δεν αφήνουν πολλά περιθώρια ελπίδας για να περάσει σε ψήφους τον Παρίση στην Πρωτεύουσα της Κεφαλονιάς και τείνει χείρα βοηθείας από τους μέχρι σήμερα πολιτικούς εχθρούς του.

Βέβαια, η κίνησή του αυτή δημιουργεί αντισυσπειρώσεις.

Και στους Νεοδημοκράτες του Αργοστολίου και σε όσους συμπορεύτηκαν κατά του συστήματος Καλαφάτη που ήλεγχε το πολιτικό σύστημα της περασμένης τριαντακονταετίας.

Έχει μια τάση ο Θεόφιλος να συνδέεται με το παλιό ή αδυνατεί να εμπνεύσει το νέο;

Το Επιμελητήριο.

Η ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου οδήγησε σε μια ωραία εκδήλωση στην οποία τιμήθηκαν οι πρώην Πρόεδροι του Επιμελητηρίου.

Επίσης, εξαιρετική πρωτοβουλία η τελετή ονοματοδοσίας της Κεντρικής Αίθουσας του Επιμελητηρίου σε αίθουσα Μαρία Σκλαβουνάκη.

Ένας φόρος τιμής στην συμπατριώτισσά μας που έφυγε τόσο άδικα και τόσο πρόωρα από τη ζωή.

Τον Δήμο εκπροσώπησαν οι αντιδήμαρχοι Βαγγέλης Κεκκάτος και Άγγελος Κωνσταντάκης.

Ο Σταύρος Σπαθής.

Η ενασχόληση με την πολιτική και μάλιστα στην πρώτη γραμμή, προϋποθέτει να είναι κανείς δεκτικός στη άσκηση της κριτικής και ανεκτικός σ’ αυτήν, έστω και αν καμιά φορά αυτή είναι κακόπιστη. «Πολιτικά τοτέμ» στη σύγχρονη δημοκρατία δεν υπάρχουν. Εάν κάθε φορά που δέχεται, έστω και άδικα, κριτική, φαντασιώνεται «εχθρούς» και «γνωστούς αγνώστους» που τον υπονομεύουν και επιτίθεται αυτός ή μέσω άλλων, δεν θα καταφέρει τίποτα.

Κανείς δεν φοβάται κανέναν.

 

Νίκος Παπαδάτος.

Ο συμπατριώτης μας Νίκος Παπαδάτος συχνά αρθρογραφεί για τα τεκταινόμενα στο νησί μας.

Κάποιοι όμως δημοσιεύουν τις απόψεις τους επιλεκτικά! Δημοσιεύουν ό,τι κάνει κριτική στη Δημοτική Αρχή!

Έτσι, όταν σε πρόσφατο άρθρο του ενέταξε τον Παρίση στην τετράδα των πολιτικών –μαζί με Αντώνη Τρίτση, Γεράσιμο Αρσένη και Αλέκο Καλαφάτη– που σημάδεψαν με την παρουσία και το έργο τους τη μεταπολίτευση στο νησί μας, η μικροψυχία υπερίσχυσε και το σχετικό άρθρο δεν δημοσιεύτηκε!

Μπορεί κάποιος να συμφωνεί ή διαφωνεί με τον Νίκο, οφείλουμε όμως να ομολογήσουμε ότι τα κείμενά του είναι ευπρεπή.

 

Ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Η περιφέρεια Ιονίων Δεν έλαβε μέρος στην 5ηΔιεθνή Έκθεση Τουρισμού που πραγματοποιήθηκε από 7-9 Δεκεμβρίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Metropolitan Expo στην Αθήνα.

Αυτό το ΓΕΓΟΝΟΣ, που είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ και δημοσιεύσαμε με άρθρο της συνεργάτιδός μας κ. Ελένης Βαλιαννάτου, ενόχλησε τον Περιφερειάρχη μας, επιρρίπτοντάς μας αιχμές ότι η δημοσίευση αυτή και ο τίτλος της «Δεν συμμετείχε το Ιόνιο» είναι «παραπλανητικά και ενέχουν τον κίνδυνο να θεωρηθούν ότι εμπεριέχουν σκοπιμότητα»!

Το γεγονός ότι δεν συμμετείχε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στη συγκεκριμένη Διεθνή Τουριστική έκθεση είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο!

Όσο για τα περί «σκοπιμοτήτων» και «παραπλανητικών» σας υπενθυμίζουμε ότι δεν ζούμε στις χώρες του Στάλιν και του Μαδούρο, αλλά στην Ελλάδα όπου η ελευθερία έκφρασης και η προστασία της ενημέρωσης είναι συνταγματικά κατοχυρωμένες! Το ekefalonia έχει επανειλημμένα επαινέσει δράσεις της Περιφέρειας, κατά τη θητεία σας και έχει στηρίξει αρκετές πρωτοβουλίες σας!

Οι αιχμές σας δεν μας αφορούν.

Διατηρείστε την ψυχραιμία σας ενόψει των εκλογών, γιατί καλόπιστη και αντικειμενική κριτική θα ακούσετε και θα διαβάσετε, θέλετε δεν θέλετε!

Ο Δήμος Κεφαλονιάς.

Δια του έχοντος την διεύθυνση της Τουριστικής Πολιτικής του Δήμου κ. Βαγγέλη Κεκκάτο, εκπροσωπήθηκε ο Δήμος Κεφαλονιάς στην 5ηΔιεθνή Έκθεση Τουρισμού που δεν εκπροσωπήθηκε η Περιφέρεια!

Ο Γιάννης Βαρούχας.

Ο έμμισθος συνεργάτης της Βουλευτή Κεφαλονιάς και Ιθάκης, με μια έκθεση ιδεών Πέμπτης Δημοτικού και τον βαρύγδουπο τίτλο «η κάθοδος των απολιτικ» προτρέπει τους νέους να συμμετάσχουν στα κόμματα.

Σωστά. Είναι σημαντικό οι νέοι να ασχολούνται με την πολιτική και μέσα από την συμμετοχή τους στα κόμματα να διαμορφώνουν το μέλλον τους.

Όμως ο πλέον ακατάλληλος για να προτρέψει πειστικά τους νέους να συμμετάσχουν είναι κάποιος που συνδυάζει την δική του συμμετοχή στο κόμμα με έναν μηνιαίο μισθό 2.000 ευρώ!

Γιατί θα βρεθούνε πολλοί νέοι να του πούνε «φιλαράκι, με 2 χιλιάδες ευρώ το μήνα, συμμετέχω κι εγώ!»

Η επικοινωνία του Δήμου Κεφαλονιάς.

Είναι γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή υστερεί στην επικοινωνία.

Πέραν από το γεγονός ότι το 90% των ΜΜΕ του νησιού μας είναι εμφανώς «απέναντί» της, για πολλούς λόγους, κυρίως προσωπικούς, αλλά και για λόγους πολιτικών ή άλλων συμφερόντων, εν τούτοις, η ίδια η Δημοτική Αρχή δεν κάνει κάτι για να προσβάλλει το έργο της.

Για παράδειγμα, μπαίνουν PILLARS, δηλαδή μηχανήματα παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και νερού για τα σκάφη, στο λιμάνι της Ιθάκης και γίνεται πρώτη είδηση. Μπαίνουν στο λιμάνι του Αργοστολίου και δεν το μαθαίνει κανένας!

Μπαίνει η Ιθάκη σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Δήμων που θα έχουν δωρεάν WIFI σε κοινόχρηστους χώρους και το μαθαίνει όλη η υφήλιος.

Στο ίδιο πρόγραμμα μπαίνει και ο Δήμος Κεφαλονιάς και δεν το μαθαίνει κανένας.

Κύριοι του Δήμου, συνέλθετε.

Ασχοληθείτε επιτέλους και με την προώθηση του έργου σας!

Ο Διονύσης Λυκούδης.

Τους παίζει μπάλα μόνος του. Τους γλεντάει.

Φτιάχνει με ένα κινητό τηλέφωνο ένα βίντεο από τα έργα του Αργοστολίου και κάνει 16.500 και πλέον προβολές.

Βγάζει μια δήλωση «ότι η Κεφαλονιά και το Θιάκι δεν θα γίνει η χαβούζα των ιχθυοτροφείων όλης της Ελλάδας» και βγάζει OFF Περιφέρεια και Βουλευτή, αφού σε ένα κρίσιμο για τον τουρισμό θέμα είναι ο μόνος που «οσμίστηκε» τις αρνητικές επιπτώσεις της περικύκλωσης των  νησιών μας και των παραλιών μας από «κλουβιά» και μπαίνει μπροστά σε μια μάχη που τον στηρίζουν όλοι οι επαγγελματίες του Τουρισμού.

Ο Δικαστικός «Καλλικράτης».

Το μεταβατικό Δικαστήριο της Σάμης καταργείται.

Ο Δικαστικός «Καλλικράτης» επιβάλλει αντί να μετακινείται ένας δικαστής από το Αργοστόλι στη Σάμη, να μετακινούνται δεκάδες παράγοντες της δίκης (διάδικοι, μάρτυρες, αστυνομικοί κλπ.) από την Σάμη και τις γύρω περιοχές στο Αργοστόλι.

Η Βουλευτής κ. Αφοδίτη Θεοπεφτάτου έκανε κάτι για να αποτρέψει αυτή την κατάσταση;

Τι θα πει στους Σαμικούς γι’ αυτή την εξέλιξη;

Οι φοίνικες.

Η επέλαση του «κόκκινου σκαθαριού», ενός ανθεκτικού εισαγόμενου εντόμου, έχει καταστρέψει χιλιάδες φοίνικες σε ολόκληρη την Ελλάδα και τη νότια Μεσόγειο.

Πουθενά δεν έγινε θέμα πολιτικής αντιπαράθεσης.

Μόνο στην Κεφαλονιά, για άλλη μια φορά, παρατηρείται, ένα διεθνές φαινόμενο να αποδίδεται από διάφορους εμπαθείς στην «ανικανότητα του Δήμου» και στην προσπάθειά του να ξεχαστεί το έργο των προηγούμενων Δημάρχων! Τι άλλο θα ακούσουμε!

Κεφαλονίτικα νέα.

Πολλά εύστοχα tweets διάβασα πρόσφατα στα «κεφαλονίτικα νέα», στην κατηγορία touits.

  1. «Στην ακτοπλοΐα ζούμε μεγάλες στιγμές! Το κράτος θα επιδοτήσει ιδιωτικό μονοπώλιο, γιατί πάνω απ’ όλα ο ανταγωνισμός!»
  2. «210 αδέσποτα εμβολίασαν οι φιλοζωικές. Αντιθέτως, αρκετοί «άστεγοι» υποψήφιοι για τις δημοτικές, περιφέρονται ελαφρώς λυσσασμένοι.»
  3. «Δεν τα βρίσκουν κληρικοί και κυβέρνηση για τη μισθοδοσία. Στραβώνει η συμφωνία για το Σκοπιανό. «Έπνιξε» πέναλτι ο διαιτητής στο Λαμία – Παοκ»

Γιατί δεν έχει τοποθετηθεί στα παραπάνω θέματα ο Μάκης Φόρτες;»

Μικρές προτάσεις με βαθειά νοήματα!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ