Το Ληξούρι τίμησε τους 5 Ήρωες Αγωνιστές από την Αγία Θέκλη που απαγχονίστηκαν από τους Γερμανούς [εικόνες]
Κοινωνία
03/06/2018 | 20:32

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το Ληξούρι τίμησε τους πέντε Ήρωες Αγωνιστές από την Αγία Θέκλη, που απαγχονίστηκαν κατά την περίοδο της Γερμανικής Κατοχής.

Το πρωί τελέστηκε επιμνημόσυνο δέηση στον Παντοκράτορα, ενώ στο μνημείο που ανήγειρε η ΠΕΑΕΑ ΠΑΛΛΗΣ στην πλατεία του Ληξουρίου, ως αιώνιο μνημόσυνο για τους κρεμασμένους και ως φωτεινό φάρος που θα καθοδηγήσει τις επερχόμενες γενιές, πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων.

Επίσης στην περιοχή της Αμμούσας, όπου σήμερα βρίσκονται τα οστά τους σε ομαδικό τάφο, εψάλη επιμνημόσυνη δέηση και τρισάγιο.

Οι πέντε αγωνιστές ήταν ο Νιόνιος  Ρατσιάτος, καθηγητής φιλολογίας στο Γυμνάσιο Ληξουρίου 43 ετών, ο Σπύρος Αναλυτής με το ψευδώνυμο Κανάρης  22 ετών, ο Αντώνης Ληξουριωτάτος ή Καστρινός 35 ετών, ο Γαβρίλης Ραλλάτος επιστάτης του Λιβιεράτειου Γυμνασίου,  60 ετών και ο γιος του Βασίλης 25 ετών.

Μεταξύ άλλων στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η βουλευτής του Νομού μας Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο αντιδήμαρχος Παλικής Γιώργος Κατσιβέλης, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ληξουρίου Δ. Μαρκέτος, ο πρόεδρος της Κοινότητας Αγίας Θέκλης κ. Ανδρέας Μπενάτος κ.ά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer