75 χρόνια μετά
Το Ληξούρι τίμησε τους 5 Ήρωες Αγωνιστές από την Αγία Θέκλη που απαγχονίστηκαν από τους Γερμανούς [εικόνες]
Κοινωνία
09/06/2019 | 17:04

Φωτορεπορτάζ // Αντριάνα Καραντινού

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το Ληξούρι τίμησε τους πέντε Ήρωες Αγωνιστές από την Αγία Θέκλη, που απαγχονίστηκαν κατά την περίοδο της Γερμανικής Κατοχής.

Το πρωί τελέστηκε επιμνημόσυνο δέηση στον Παντοκράτορα, ενώ στο μνημείο που ανήγειρε η ΠΕΑΕΑ ΠΑΛΛΗΣ στην πλατεία του Ληξουρίου, ως αιώνιο μνημόσυνο για τους κρεμασμένους και ως φωτεινό φάρος που θα καθοδηγήσει τις επερχόμενες γενιές, πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων.

Επίσης στην περιοχή της Αμμούσας, όπου σήμερα βρίσκονται τα οστά τους σε ομαδικό τάφο, εψάλη επιμνημόσυνη δέηση και τρισάγιο.

Οι πέντε αγωνιστές ήταν ο Νιόνιος  Ρατσιάτος, καθηγητής φιλολογίας στο Γυμνάσιο Ληξουρίου 43 ετών, ο Σπύρος Αναλυτής με το ψευδώνυμο Κανάρης  22 ετών, ο Αντώνης Ληξουριωτάτος ή Καστρινός 35 ετών, ο Γαβρίλης Ραλλάτος επιστάτης του Λιβιεράτειου Γυμνασίου,  60 ετών και ο γιος του Βασίλης 25 ετών.

Μεταξύ άλλων στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η βουλευτής του νομού κα Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο νέος δήμαρχος Ληξουρίου κ. Γιώργος Κατσιβέλης, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ληξουρίου κ. Διονύσης Μαρκέτος, εκ μέρους της Κοινότητας Αγίας Θέκλης ο κ. Σωκράτης Παπαδάτος, η κα Ευανθία Λαδά εκ μέρους της Ένωσης ΑμεΑ Υπερίων κ.ά.

Με τα λουλούδια στα χέρια συγγενής των θυμάτων κ. Ληξουρωτάτος

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer