Το ΚΚΕ για τη μηχανική βλάβη σε πλοίο στην Κεφαλονιά
Πολιτική
22/02/2024 | 13:35

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για άλλη μια φορά το υπέργηρο πλοίο της levante ferries “KEFALONIA” δεν θα εκτελέσει δρομολόγια προς Κεφαλονιά και Ιθάκη λόγω “τεχνικού προβλήματος” γιατί έτσι ονομάζει η συγκεκριμένη εταιρεία την κακοσυντηρησιά, τις μηχανικές βλάβες, τα ελλιπή μέτρα ασφάλειας και υγιεινής, τις μειωμένες θέσεις εργασίας, τις συγκρούσεις πλοίων κ.α.

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται πόσο επικίνδυνη είναι για το λαό των νησιών μας η πολιτική της ΕΕ που διαχρονικά εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ) και αφορούν τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, επιτρέποντας να κυκλοφορούν πλοία που έχουν συμπληρώσει μισό αιώνα ζωής, με μειωμένες οργανικές συνθέσεις, με ατελείωτες ώρες εργασίας, ξεκινώντας τα δρομολόγια στις 5 το πρωί και σταματώντας στις 11 το βράδυ, που σχεδιάζουν τα δρομολόγια τους σύμφωνα με τα κέρδη τους και όχι με τις ανάγκες των νησιωτών. Ενώ την ίδια ώρα συνεχίζονται οι προκλητικές φοροαπαλλαγές και φοροελαφρύνσεις από το κράτος για τους εφοπλιστές.

Η Τομεακή Επιτροπή Κεφαλονιάς και Ιθάκης τονίζει ότι οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες αυτή τη στιγμή λειτουργούν με βάση το πόσα παραπάνω θα κερδίσουν οι εφοπλιστές, βάζοντας σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή του λαού και των ναυτεργατών.

Καλεί τον λαό να βγάλει τα συμπεράσματά του, να σκεφτεί ότι όσο οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες σχεδιάζονται με βάση τα συμφέροντα των εφοπλιστών, οι νησιώτες θα υφίστανται τις βαριές συνέπειες αυτής της πολιτικής, αφού η καπιταλιστική ανάπτυξη και η ανταγωνιστικότητα είναι ασυμβίβαστες με την εξυπηρέτηση του λαού και των αναγκών του.

Οι κάτοικοι των νησιών μας δεν έχουν άλλη λύση παρά να διεκδικήσουν, μαζικά και αγωνιστικά, μέσα από τα σωματεία και τους συλλόγους τους, σύγχρονα και ασφαλή πλοία, καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση και της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, φτηνά εισιτήρια, ναυτεργάτες με σύγχρονες εργασιακές σχέσεις, σύμφωνα με τα δίκαια αιτήματα των σωματείων τους.

 

ΤΕ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ του ΚΚΕ
22/2/2024

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer