Ανακοίνωση της Νομαρχιακής
Το Κίνημα Αλλαγής Κεφαλονιάς για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
Πολιτική
10/06/2018 | 10:05

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής Κεφαλλονιάς και Ιθάκης με αφορμή την καθιέρωση της 5ης Ιουνίου, ως παγκόσμιας ημέρας για την προστασία του περιβάλλοντος, και της 8ης Ιουνίου, ως παγκόσμιας ημέρα για την προστασία των ωκεανών-θαλασσών, υπενθυμίζει το καθήκον που έχουμε όλοι μας σχετικά με τη διαφύλαξη του φυσικού πλούτου.

Κάθε χρόνο, οι Ευρωπαίοι παράγουν 25 εκατομμύρια τόνους πλαστικών απορριμμάτων(στοιχεία Ευρωπαϊκής Επιτροπής) και λιγότερο από το 30% αυτών προωθείται για ανακύκλωση. Σε ολόκληρο τον κόσμο, τα πλαστικά υλικά αποτελούν το 85% των απορριμμάτων στις παραλίες. Πλαστικά υλικά καταλήγουν όχι μόνον  στο πιάτο μας, αλλά και στους πνεύμονές μας. Τα μικροπλαστικά σωματίδια που περιέχονται στον αέρα, στο νερό και στα τρόφιμα έχουν άγνωστες επιπτώσεις στην υγεία μας (πηγή: http://www.ert.gr).

Καθώς ο πληθυσμός της γης συνεχίζει να αυξάνεται, με τους περισσότερους κατοίκους να εγκαθίστανται στα αστικά κέντρα, οι περιβαλλοντικές προκλήσεις γίνονται πιεστικότερες παγκοσμίως. Χρειάζονται περισσότερα μέτρα για να διασφαλιστεί:

  • η διατήρηση της ποιότητας του αέρα, των θαλασσών και άλλων υδάτινων πόρων
  • η βιώσιμη χρήση της γης και των οικοσυστημάτων
  • η διατήρηση της κλιματικής αλλαγής σε διαχειρίσιμα επίπεδα.(πηγή:https://europa.eu/)

Αντίθετα με όσα κάποιοι συμπολίτες μας πιστεύουν εσφαλμένα, η προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι ευθύνη μόνο του κράτους, αλλά και καθενός από εμάς ξεχωριστά. Είναι στο χέρι μας να παραδώσουμε έναν καλύτερο κόσμο στις επόμενες γενιές.

Ν.Ε. ΚΙΝ.ΑΛ.ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΙΘΑΚΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia