Νιώθεις ότι όλα κυλούν πιο αργά
Το γκρίζο Αργοστόλι του χειμώνα και οι ρομαντικές βόλτες στο Μαϊστράτο! [εικόνες]
11/01/2019 | 17:45

Της Ελένης Βαλλιανάτου

Στο γκρίζο Αργοστόλι του χειμώνα όλα κυλούν πιο αργά και είναι μια καλή ευκαιρία για  να το εξερευνήσετε. Θα γνωρίσετε τους ντόπιους του νησιού και θα περάσετε  το μεγαλύτερο μέρος των ημερών σας  στα κεντρικά καφενεία της πόλης παίζοντας τάβλι και πρέφα!

Η αγαπημένη βόλτα των κατοίκων στο αλιευτικό καταφύγιο του Μαϊστράτου βγάζει  τους ντόπιους από την καθημερινή μονοτονία και είναι μια βόλτα που ακολουθούν χωρίς δεύτερη σκέψη! 

Αν είστε φαν του instagram τότε είναι σίγουρο πως τα τοπία της Κεφαλονιάς θα σας συγκλονίσουν και θα γεμίσουν αμέτρητα mega bytes φωτογραφιών στη μνήμη του κινητού σας.  Οι ανεμοδαρμένες θάλασσες και παραλίες  θα σας γεμίσουν εικόνες που θα θυμάστε για πάντα!

Ένας τουρίστας στην καρδιά του χειμώνα αποτελεί θείο δώρο για τους ντόπιους στα χωριά και τους βγάζει από την καθημερινή μονοτονία και οι κάτοικοι του ανοίγονται πλήρως δίχως δεύτερη σκέψη.

Το χειμώνα μαθαίνεις τα πάντα για το νησί. Τις καλύτερες τοποθεσίες, τα must εστιατόρια, τις μαγείρισσες που πρέπει να αναζητήσεις και τους καλύτερους ψαράδες για να αγοράσεις ψάρι. Θα γνωριστείς με όλους τους ανθρώπους  του νησιού κι αν σε συμπαθήσουν θα περάσεις ονειρεμένες χειμερινές διακοπές! 

Η γαστρονομία του νησιού και η φρεσκάδα των ψαριών της  τον χειμώνα θα σας ταξιδέψει  σε γευστικά μονοπάτια που μπορεί να μην έχετε φανταστεί. Η γαστρονομία των νησιού είναι ζωντανή, τα λίγα ανοικτά εστιατόρια, θα σας σερβίρουν φρεσκότατο ψάρι, τα καλύτερα τους τυριά και κρέατα από τα κτηνοτροφικά χωριά του νησιού και θα σας μαγειρέψουν τοπικές συνταγές με αγάπη και φροντίδα και θα βιώσετε την αληθινή φιλοξενία όχι μόνο στα χωριά αλλά και στην καρδιά του πόλης της Κεφαλονιάς, στο Αργοστόλι!