Το έργο του Βικέντιου Δαμοδού στο επίκεντρο επιτυχημένης εσπερίδας στον Πλατύ Γιαλό Ληξουρίου [εικόνες]
Πολιτισμός
14/07/2026 | 22:36

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εσπερίδα της « Εταιρείας Μελέτης Έργων Βικεντίου Δαμοδού» με την υποστήριξη Πολιτιστικού του Δήμου Ληξουρίου, στον αύλειο χώρο της Ιεράς Μονής Αγίου Σπυρίδωνα, Πλατύ Αιγιαλού Ληξουρίου, με θέμα τον σπουδαίο λόγιο και δάσκαλο, Βικέντιο Δαμοδό.

Ο Δημήτριος Μεταλληνός ανέπτυξε το θέμα – Το ενδιαφέρον για τον Βικέντιο Δαμοδό στις μέρες μας- ενώ ο Γεράσιμος Σωτ. Γαλανός μίλησε με θέμα – Εικόνες και δράσεις του Βικέντιου Δαμοδού -.

Το Σεβασμιότατον Κεφαλληνίας εκπροσώπησε ο π. Χαράλαμπος Μαρκέτος με χαιρετισμό, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Ληξουρίου Γεώργιος Κατσιβέλης, το παρόν του έδωσε και ο παλιός Δήμαρχος Γεράσιμος Θεοτοκάτος, επίσης και ο Παύλος Μπουχάγιερ, καθηγητής, πρόεδρος της Εταιρείας Κεφαλληνιακών Ιστορικών Ερευνών, πανεπιστημιακοί ερευνητές και διδάκτορες, και αρκετοί φίλοι και φίλες, πνευματικοί άνθρωποι που ήθελαν να ενημερωθούν για την Εταιρεία και τον σπουδαίο πανεπιστήμονα του 18ου αιώνα, Βικέντιο Δαμοδό.

Επίσης, μίλησε και η απερχόμενη, αντιπρόεδρος της Εταιρείας, κα Ρουμπίνα Τρομπέτα – Ρουχωτά , που ένθερμα αναφέρθηκε στην έως τώρα πορεία της Εταιρείας , καθώς και στους μελλοντικούς σκοπούς της.

Την όλη βραδιά συντόνισε η Ευτυχία Ευθυμιάτου, γραμματέας της Εταιρείας, η οποία και ευχαρίστησε όλους τους υποστηρικτές της εκδήλωσης και ευχήθηκε την καλή πρόοδο της Εταιρείας, που ένας βασικός σκοπός της είναι, η προσπάθεια ενημέρωσης της μαθητιώσας νεολαίας γύρω από θέματα για τον Δαμοδό, αλλά και σε θέματα τοπικής ιστορίας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ