Το έργο της Michelle McAuliffe στην Κεφαλονιά
21/09/2017 | 10:10

Η Michelle McAuliffe είναι καλλιτέχνις και καθηγήτριαArt & Media, Design Faculty στο Πανεπιστήμιο Gallaudet, Washington, D.C.

Το Πανεπιστήμιο Gallaudet είναι αφιερωμένο στην εκπαίδευση των κωφών και βαρήκοων ανθρώπων.

Το έργο που η Michelleπαρουσιάζει στην Κεφαλονιά έχει τίτλο ‘’Youdon’tmissmuch’’ή ” Δεν χάνετε  πολλά ”. Είναι  μία καταγραφή χρονικού εύρους άνω των 15 ετών, με λήψεις  στις Ηνωμένες Πολιτείες, τις Μπαχάμες, τον  Καναδά, την Αγγλία, το Ισραήλ, την Ιταλία, τον Παναμά, το  Πόρτο Ρίκο, την Ιορδανία  και με τελική καταγραφή στο Ελληνικό νησί της  Κεφαλονιάς.

Το έργο αυτό είναι μια  εικαστική ρυθμική ιστορία, κάτι σαν δημιουργία  μουσικής με τα μάτια.

‘’Ως Κωφό πρόσωπο, είμαι περιτριγυρισμένη από ήχους, που συχνά δεν μπορώ να ξεχωρίσω, ειδικά στην περίπτωση μιας προφορικής συνομιλίας. Η αντίθεση που χρησιμοποιείται με τον ήχο στα βίντεο είναι σκόπιμη κι έχει ως στόχο να δώσει στους θεατές μια ματιά στην καθημερινότητά των Κωφών’’.

Στο υπόβαθρο του έργου υπάρχει μια καταγεγραμμένη συνομιλία με έναν γνωστό καλλιτέχνη από την Κεφαλονιά, τον Μεμά Καλογηράτο. ‘’Την πρώτη φορά που συναντήθηκα με τον καλλιτέχνη συνοδεύτηκα από άλλους επισκέπτες του. Ήμουν ο μόνος Κωφός εκεί και δεν γνώριζα τι έλεγε. Ο κ. Καλογηράτος δεν μίλησε Αγγλικά ούτε μπόρεσε να γράψει Αγγλικά. Η Julia, μία από τους παριστάμενους καλλιτέχνες, μου έγραψε προς πληροφόρηση: ” Ο Μεμάς  λέει ότι δεν χάνεις και πολλά , είναι απλά μια μεγάλη συζήτηση ”

www.michellemcauliffe.com