Το Δημοτικό της Αγίας Θέκλης στο Λαογραφικό Μουσείο Καμιναράτων [εικόνες+βίντεο]
Πολιτισμός
15/05/2018 | 10:22

Την Παρασκευή 8 Μαΐου  το πρωί, γέμισε για μία ακόμα φορά φωνές από μαθητές το χωριό μας και το Μουσείο Καμιναράτων.

Οι μαθητές συνοδεία του διευθυντή και συγχωριανού μας κ. Μαρούλη Σαράντη, και των δασκάλων τους  κ. Γόγλη Σπύρου,  κ. Κατσιβέλη Όλγα και κ. Κατερίνα Βήχα, ξεναγήθηκαν στο μουσείο.

Ο Μαρούλης Σαράντης ανέλαβε τον ρόλο του ξεναγού αφού γνωρίζει πολύ καλά την λειτουργία του σαν Λιτρουβιό μιας και πρόλαβε την λειτουργία του όταν και έκλεισε το 1965.

Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν από τα εκθέματα και ζητούσαν από τους δασκάλους τους να τους εξηγήσουν την λειτουργία και την χρησιμότητα διαφόρων εκθεμάτων
Για άλλη μία φορά αποδεικνύετε η σπουδαιότητα και ο σημαντικός εκπαιδευτικός ρόλος που μπορεί να παίξει το Λαογραφικό Μουσείο Καμιναράτων .
Μετά το τέλος της επίσκεψης η Κούτση Ειρήνη και η Χρυσούλα Βασιλάτου, τράταραν τα παιδιά με αναψυκτικά.

Το δημοτικό σχολείο Αγίας Θέκλης είναι το μοναδικό σχολείο που λειτουργεί σε χωριό της Παλικής και έχει μαζί με το νηπιαγωγείο 55 μαθητές.

Είναι πολύ σημαντικό για όλη την περιοχή της Ανωγής, να στηριχθεί τόσο από το κράτος με υλικοτεχνική υποδομή όσο και από τους κατοίκους , τους οποίους καλούμαι να πηγαίνουν τα παιδιά τους στην Αγία Θέκλη και όχι στο Ληξούρι, γιατί και πολύ καλό σχολείο είναι και θαυμάσιους δασκάλους διαθέτει με πολύ υψηλή  κατάρτιση και με πολύ μεγάλη προσφορά.

Πηγή: kaminarata.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia