Το Δημοτικό Συμβούλιο καταγγέλλει τη βεβήλωση των μνημείων των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης στην Κεφαλονιά
12/10/2018 | 10:16

Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Κεφ/νιάς στην 19η Συνεδρίασή του στις 2-10-2018 έλαβε απόφαση για την έκδοση ψηφίσματος για την βεβήλωση δημοτικών μνημείων το οποίο έχεις ως παρακάτω:

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κεφ/νιάς καταγγέλλει τη βεβήλωση των μνημείων των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης στα Βαλσαμάτα, της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στην Πλατεία Καμπάνας στο Αργοστόλι, των 11 εκτελεσθέντων αγωνιστών – πατριωτών στις 16-7-1944 από τους γερμανούς κατακτητές στην θέση « Βινάριες» στο Αργοστόλι, του μνημείου στα Χιονάτα που έχει στηθεί για τους αγωνιστές που εκτελέσθηκαν τον Ιούλιο του 1944 από τους γερμανούς κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους , καθώς και την ολοσχερή καταστροφή του μνημείου του ΔΣΕ στην θέση « Άγιος Ελευθέριος» στον Αίνο.  Το Δημοτικό Συμβούλιο επίσης καταδικάζει την στοχοποίηση με μαύρες μπογιές της εισόδου των γραφείων της Τ.Ε. Κεφαλονιάς και Ιθάκης του ΚΚΕ.

Οι παραπάνω πράξεις είναι απολύτως καταδικαστέες ενώ  για άλλη μια φορά καταδεικνύουν τη μισαλλοδοξία και τη βιαιότητα της ιδεολογίας των ναζιστικών και των φασιστικών ιδεών. Το Δ.Σ. δηλώνει ότι θα λάβει όλα τα μέτρα για την αποκατάσταση των παραπάνω μνημείων, καθώς επίσης δηλώνει ότι στο μέλλον τέτοια φαινόμενα πρέπει να αντιμετωπίζονται με μηδενική ανοχή».

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΣΤΑΥΡΟΣ –  ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ   ΑΛΥΣΑΝΔΡΑΤΟΣ