Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΚΙ καλεί σε συσκέψεις
Κοινωνία
31/01/2018 | 10:54

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΚΙ καλεί σε συσκέψεις όλα τα 15μελή μαθητικά συμβούλια, όλους τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τον σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών του νομού, το Σωματείο Ιδιωτικών εκπαιδευτικών,  το ΕΚΚΙ και την Ένωση Γονέων, προκειμένου να οργανώσουμε την πάλη μας για να αποτρέψουμε τις επικείμενες καταργήσεις-συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, καθώς και τις νέες αντιεκπαιδευτικές αλλαγές  που δρομολογούνται από την κυβέρνηση, σε βάρος των μαθητών, των λαϊκών οικογενειών και των εκπαιδευτικών

Η επίθεση  απέναντι στους εργαζόμενους και στην παιδεία κλιμακώνεται. Στα ήδη ψηφισμένα μνημόνια και στο πρόσφατο ψηφισμένο πολυνομοσχέδιο, περιλαμβάνονται νέα μέτρα φωτιά για την εκπαίδευση, όπως οι καταργήσεις-συγχωνεύσεις σχολείων που προγραμματίζονται άμεσα. Ήδη η πρόταση της κυβέρνησης για την αναμοριοδότηση των σχολείων  καταργεί όλα τα δυσπρόσιτα σχολεία στο νομό της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης  συμβάλλοντας καθοριστικά στον παραπάνω στόχο των καταργήσεων –συγχωνεύσεων  σχολείων και βάζοντας  παραπέρα δυσκολίες  για την συγκρότηση ολιγομελών τμημάτων ομάδων  προσανατολισμού και ειδικοτήτων. Στα σκαριά έχει επίσης η κυβέρνηση το νέο νόμο για το Λύκειο που θα κάνει ακόμη πιο ταξικό το λύκειο και θα καταργήσει μεγάλο κομμάτι της γενικής παιδείας.

Παράλληλα και ιδιαίτερα στο νομό Κεφαλονιάς και της Ιθάκης  αποτελεί πρόκληση η θυσία των αναγκαίων  πέντε νέων σχολείων που έπρεπε να κατασκευαστούν στο όνομα της εξοικονόμησης πόρων για να τροφοδοτηθεί η ανταγωνιστικότητα, με πρώτο το ΓΕΛ Ληξουρίου και ακολουθώντας το 2ο και 3ο Γυμνάσιο Αργοστολίου, Γυμνάσιο –Λύκειο Μεσοβουνίων και Πάστρας, ώστε να επιτελείται με ασφάλεια και σύγχρονους όρους η εκπαιδευτική διαδικασία. Ο περιορισμός, επίσης, σε μικροεπισκευές των τσακισμένων και επικίνδυνων σχολείων, που και αυτές περιέπεσαν σε νέο τέλμα μετά από το ξεμπλοκάρισμα που έγινε πρόσφατα με την καθοριστική παρέμβαση του λαϊκού κινήματος,  αποτελεί επίσης πρόκληση.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΚΙ προβάλλοντας σήμερα το αναγκαίο και το σύγχρονο στην εκπαίδευση όσο και όλα τα απαραίτητα μέτρα αντισεισμικής προστασίας και ασφάλειας καλεί στις παρακάτω συσκέψεις:

  • Αργοστόλι 6 Φλεβάρη στις 6 το απόγευμα στα γραφεία της ΕΛΜΕ (Εσπερινό Γυμνάσιο)
  • Ληξούρι 5 Φλεβάρη στις 6 το απόγευμα στο ΓΕΛ Ληξουρίου (κοντέινερς)
  • Ιθάκη 9 Φλεβάρη στις 6 το απόγευμα στο ΓΕΛ Ιθάκης

Αργοστόλι 30/1/2018

   ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕΚΙ

Ο Πρόεδρος

Μαντζουράτος Δημήτρης

 

Η Γενική Γραμματέας

Ποταμιάνου Σοφία

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer