Το Αργοστόλι τίμησε του νεκρούς του 1953 -Με λαμπρότητα η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Σπυρίδωνα [εικόνες]
Εκκλησία
11/08/2022 | 23:50

Με μεγαλοπρέπεια αλλά και εκκλησιαστική τάξη τελέσθηκε, σήμερα 11 Αυγούστου 2022, Ιερά Παράκληση στον Άγιο Σπυρίδωνα στο Αργοστόλι για τα θύματα των καταστροφικών σεισμών του 1953.

Στην παράκληση αλλά και στη θεία λιτάνευση της εικόνας του Αγίου στη κεντρική πλατεία της πόλης προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Δημήτριος πλαισιωμένοι από ιερείς της πόλεως του Αργοστολίου.

Αρκετός κόσμος ακολούθησε την πομπή στους δρόμους της πόλης (λιγότερος από άλλες χρονιές) ενώ οι ιεροψάλτες από το Ληξούρι υπό τον χοράρχη κ. Νικόλαο Βάλσαμο έψαλαν τα απολυτίκια των Επτανησίων Αγίων μας. Ακολούθησε Δέηση υπέρ των θυμάτων του σεισμού του 1953.

Στο θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος κ. Δημήτριος μίλησε για το θαύμα του Αγίου Σπυρίδωνα στην Κέρκυρα το 1716 που δεν άφησε να κατακτηθεί από τους Τούρκους. Αναφέρθηκε στους καταστροφικούς σεισμούς και στη βοήθεια των Αγίων μας ενώ προέτρεψε και σήμερα τους πιστούς να είναι κοντά στην εκκλησία και στο Θεό.
Στη Λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Σπυρίδωνα το παρών έδωσαν ο βουλευτής Παναγής Καππάτος, ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Νικόλας Βαλλιανάτος, εκ μέρους της Περιφέρειας η Ιωάννα Μαρκέτου, καθώς και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας του νησιού.

Και του χρόνου να είμαστε καλά!

Το φωοτρεπορτάζ για το ekefalonia.gr είναι του Neil jackson.


 

 

 

 

 

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer