Ένα αφιέρωμα στα 260 χρόνια της πρωτεύουσας της Κεφαλονιάς
“Το Αργοστόλι που αγαπάμε” -Αφιέρωμα στα 260 χρόνια της πρωτεύουσας της Κεφαλονιάς [εικόνες]
30/12/2017 | 11:58

Ο Πολιτιστικός, Λαογραφικός, Ιστορικός Σύλλογος Κεφαλληνίας & Ιθάκης «ΤΟ ΡΙΦΟΡΤΣΟ» παρουσίασε το ντοκιμαντέρ “Το Αργοστόλι που αγαπάμε” την  στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο Κέφαλος».
Ένα αφιέρωμα στα 260 χρόνια της πρωτεύουσας της Κεφαλονιάς 1757 – 2017.
Μέσα από το φιλμ θα ζωντάνεψε ένα Αργοστόλι ιστορικό, κοσμοπολίτικο, λαογραφικό, ερωτικό. Θυμηθήκαμε  και ακούσαμε για μια πόλη άλλης εποχής, που δεν είχε τίποτε να ζηλέψει από τις μεγάλες Ευρωπαϊκές, με τον Πόντε της, την Ντογκάνα, τα θέατρα, τα αρχοντικά και τα όμορφα κτίρια, την καταπληκτική Φιλαρμονική που κάθε Πέμπτη και Κυριακή έδινε το στίγμα της χαράς στην Πλατεία, τις σχολές και τα σχολαρχεία, τις εκκλησίες με τα περίφημα καμπαναριά, τις ταβέρνες, τα ονομαστά ζαχαροπλαστεία και τα χοροδιδασκαλεία της, τις καντάδες της.
Μια Επτανησιακή και συνάμα Ευρωπαϊκή πόλη η οποία έσβησε μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα εκείνον τον Αύγουστο του 1953, αλλά δεν χάθηκε στην λήθη. Παραμένει, όπως και όλη η Κεφαλονιά, στην θύμηση των μεγαλυτέρων, στα όνειρα των μικρότερων, μα στις καρδιές όλων μας.

Δείτε εδώ το trailer του ντοκιμαντέρ: https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3Dga8ijasAsmc%26feature%3Dyoutu.be&h=ATP7HxvR03uNguzNf0HUNGezHHfZPe5N-AiCj4x1Ns49rC2jZGUD4FoegBJH–XyI2Qtc_9-XxnjkEeIkHk2RiljFOWqT9O6G_mCfvl8igp-I1yPBUzaHh-DWN1apEM0uUV9pEbxzXKdcoCr7GAJDa-Oy5oX6ZReY65_nhrvkTg6gQ
Μετά το πέρας της εκδήλωσης,  ακολούθησε  Κεφαλονίτικο τραταμέντο στο φουαγιέ του θεάτρου.
H εκδήλωση αποτελεί μια συνδιοργάνωση με την ΠΙΝ – Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς, υπό την αιγίδα της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Κεφαλονιάς. (ΚΕΔΗΚΕ)

Σπύρος Σακαλής