Γράφει η Μαρία Κουταλά
Το Άγιο Πνεύμα και οι Ρομά στο Αργοστόλι
Κοινωνία
08/06/2020 | 18:44

Για να Κρίνεις πως αντιλαμβάνονται οι Ρομά ένα Γλέντι για τη Ζωή πρέπει πρώτα να ξέρεις τι Πιστεύουν για τον Θάνατο.

Δεν ξέρω κατά πόσο αψήφησαν τα μέτρα οι Ρομά που έστησαν απρόσεχτο γλέντι χθες στα Σφαγεία Αργοστολίου ή μήπως δεν έχουν αρκετή ενημέρωση από τον κατάλληλο Φορέα. Δεν αρκεί στη δική τους μικροκοινωνία να ακούσουν τον Χαρδαλιά, μάλλον θέλει από κοντά να τους ενημερώσει κάποιος Φιλικός φορέας. Δεν είναι το γλέντι.

Είναι οι συνθήκες ζωής τους που τους βάζουν σε κίνδυνο, όχι στα Σφαγεία, αλλά στην καθημερινότητά τους. Δεν είναι τα πρόστιμα το θέμα και η τιμωρία αλλά η Υγεία τους. Κάποιοι πρέπει να τους επισκεφτούν και να τους πουν τι πρέπει ειδικά αυτοί να προσέχουν. Κι αν χρειάζονται ΝΕΡΟ, Κάδους σκουπιδιών, αντισηπτικά, κάτι άλλο… να τους παρασχεθεί.

Ναι, έχουν άλλους Νόμους. Παραδοσιακά, είναι Ανιμιστές (anima=ψυχή). Δηλαδή σε έναν τάφο Ρομά μπορείς να δεις τα αντικείμενα ζωής τους, το κρεβάτι τους, τις καρέκλες τους, τα μπιμπελό τους, τα καθρεφτάκια τους, κ.α.
σαν κτερίσματα για την επόμενη ζωή τους. Τα αντικείμενα έχουν για αυτούς Ενέργεια στην ψυχή τους μαζί με τον άνθρωπο, οπότε το σκουπίδι δεν υπάρχει σαν έννοια που τους φοβίζει. Βαθιά ριζωμένες μέσα τους είναι: η Προγονολατρεία, ο Ανιμισμός, και η Μετεμψύχωση με φυσικό επακόλουθο να μην έχουν την ίδια αίσθηση απειλής φόβου θανάτου με
εμάς. Δεν υπάρχει μέσα στο Συλλογικό τους Ασυνείδητο η έννοια ΑΨΥΧΟ (πλέον) ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ, δηλαδή σκουπίδι! Έχουν άλλους Νόμους και βασικές αρχές και πρέπει να τους βοηθήσει στο θέμα Κορονοιού η Πολιτεία.

Μπορεί να χρειάζεται και αυτοψία μην τυχόν πρέπει να τους διατεθεί λίγος, επιπλέον, χώρος για την ασφαλή διαβίωσή τους λόγω κορονοιού, αν ζουν συνωστισμένοι…
Δεν ξέρω πως είναι το δωμάτιο που μένουν όταν ζουν αλλά το σίγουρο είναι ότι μέσα σε ένα μνήμα τους εκείνοι είναι πνιγμένοι από τη Σιγουριά των αγαπημένων τους αντικειμένων ζωής που τους συνοδεύει πιο πλούσιους απ΄ότι έζησαν εδώ μα στην επόμενη ζωή τους.

Για να Κρίνεις πως αντιλαμβάνονται οι Ρομά ένα Γλέντι για τη Ζωή πρέπει πρώτα να ξέρεις τι Πιστεύουν για τον Θάνατο.

Μαρία Μαγουλά

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer